Ο Αμερικανός συνθέτης και κιθαρίστας Μπιλ Φριζέλ και το κουαρτέτο του (Ρον Μάιλς,Τόνι Σερ, Κένι Γουόλεσεν) θα βρίσκονται στην Αθήνα το Σάββατο 3 Νοεμβρίου προκειμένου να ερμηνεύσουν το soundtrack της ταινίας «The Great Flood», η οποία θα προβάλλεται παράλληλα.
Το ντοκιμαντέρ «The Great Flood» αναφέρεται στην μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην σύγχρονη Ιστορία των ΗΠΑ όταν το 1927, περί τα 75.000 τ.χλμ. γης υπολογίζεται ότι σκεπάστηκαν από τα νερά ύστερα από υπερχείλιση στο Δέλτα του Μισσισσιπή.
Η πρωτοφανής θεομηνία προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων, οικονομικών, πολιτικών, έως και μουσικών. Χιλιάδες κατεστραμμένοι εργάτες κατέφυγαν στις Βόρειες Πολιτείες μέσα σ’ ένα τσουνάμι πάνδημης μετανάστευσης. Εκτός από τις αναμνήσεις, πήραν μαζί και τον ήχο τους μπολιάζοντας με νότιο χρώμα τις νέες πατρίδες.
Έτσι γεννήθηκαν η μουσική σκηνή του Σικάγου, το ρυθμ εν μπλουζ, οι βάσεις του ροκ εν ρολλ… Το γεγονός αυτό περιγράφει η ταινία The Great Flood, μια ελεγεία βασισμένη σε ντοκουμέντα εποχής με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη μετάλλαξή του κάτω από εξαιρετικές συνθήκες.
Ο σκηνοθέτης Μπιλ Μόρρισον επέλεξε τον Φριζέλ, κυρίως επειδή «…αναμειγνύοντας ροκ με κάντρυ, τζαζ με μπλουζ, ανακάλυψε τι τα συνδέει: αυτοσχεδιασμός και αίσθηση παιξίματος».
Γεννημένος στη Βαλτιμόρη, ο Μπιλ Φριζέλ έζησε στο Ντένβερ και κατοικεί στο Σηάτλ. Έγινε ευρύτερα γνωστός όταν το 1982, έχει συνεργαστεί με δεκάδες μουσικούς ,έχει λάβει πολλά βραβεία αλλά και θετικές κριτικές για 35 δίσκους του. Μέσα σε τέσσερις δεκαετίες διαμόρφωσε προσωπικό ύφος συναποτελούμενο από πειραματικά ροκ, κινηματογραφικά, μπλουζ, νεοφόλκ, πόλκα, αμερικάνα, κλασικά, κάντρυ και τζαζ στοιχεία.