Σ. Κεδικόγλου: «Η Μέρκελ εξέφρασε τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη»

Την Τετάρτη 10/10/2012 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο (καθημερινά 10:00-10:55) για την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, για τα νέα μέτρα και τις συνομιλίες με τον Τούρκο ΥΠΕΞ που βρίσκεται στην Αθήνα

Για την επίσκεψη Μέρκελ{{{ moto }}}

Ήταν ένα πολύ θετικό βήμα, ένα μήνυμα το οποίο εστάλη παγκοσμίως. Πιστεύουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση προχωράει σωστά, υπάρχει μια εμπιστοσύνη στις προσπάθειές μας και σιγά σιγά αλλάζει και η αντιμετώπισή μας. Λαμβάνοντας υπόψιν τις διπλωματικές δυνατότητες στο πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να κινείται ένας ευρωπαίος ηγέτης, η κυρία. Μέρκελ εξέφρασε τη μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη. Έδειξε να γνωρίζει καλά και τις προσπάθειες της κυβέρνησης και τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει και τα οξύτερα προβλήματα.

Στην συνάντηση που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, όπου μίλησε ανοιχτά με κορυφαίους επιχειρηματίες και εκπροσώπους κορυφαίων ομίλων, αντιλήφθηκε ακόμα καλύτερα. Για παράδειγμα, θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό ότι εκεί έγινε σαφέστατα αντιληπτό το ζήτημα της ρευστότητας. Στα βήματα που έχει σχεδιάσει ο κ. Σαμαράς το πρώτο ήταν η ανάκτηση της αξιοπιστίας και το δεύτερο η εξασφάλιση της ρευστότητας. Εκεί τέθηκαν στην κυρία Μέρκελ συγκεκριμένα παραδείγματα ελληνογερμανικών επενδύσεων που βρίσκονταν σε εξέλιξη και σταμάτησαν λόγω της έλλειψης ρευστότητας στην ελληνική αγορά και οικονομία και για το πως όχι μόνο αποθαρρύνονται ήδη υπάρχουσες, αλλά και απαξιώνονται νέες επενδύσεις. Ή πόσο σημαντικό είναι να ξαναλειτουργήσει το τραπεζικό σύστημα.

Συνεπώς η υποστήριξή της πλέον είναι μετά λόγου πολύ καλής γνώσεως. Επίκεινται σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη για το μέλλον της. Αυτές οι αποφάσεις θα πρέπει βέβαια να λαμβάνουν υπόψιν τα οικονομικά δεδομένα, αλλά θα πρέπει να ληφθούν με πολιτικό γνώμονα. Αφορά το μελλοντικό πρόσωπο της ηπείρου μας. Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει συνεννόηση κι έσπασε η διεθνής απομόνωση της Ελλάδας. Συμμετέχουμε σε αυτές τις διαδικασίες. Βρισκόμαστε στη μέση μιας προσπάθειας, όπου το βάρος πέφτει στις διαρθρωτικές αλλαγές. Πρέπει να κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου. Να εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε ψηφίσει. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών

Έγινε εκτενέστατη ενημέρωση των δύο πολιτικών αρχηγών και από τον πρωθυπουργό για τις συζητήσεις με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, αλλά και από τον υπουργό Οικονομικών για το τελευταίο Eurogroup.

Φυσικά και θα συναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί. Απλώς δεν είμαι σε θέση τώρα να σας πω ακριβώς τόπο και χρόνο. Θα είναι σύντομα. Πάντως, είναι απολύτως ενημερωμένοι για το τι συνέβη, όπως κι ενημερώνονται διαρκώς για το τι συνέβη, για την εξέλιξη των συνομιλιών με την τρόικα, για τις κινήσεις της Κυβένρησης. Δεν χρειάζεται να συναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί για να επικοινωνήσουν. Ο πρωθυπουργός τους ενημερώνει τακτικότατα.

Για την συνάντηση Σαμαρά – Νταβούτογλου και τη σκοπιμότητά της

Ο πρωθυπουργός είναι καλό να ενημερώνεται. Έχουμε την περίπτωση της Συρίας που νομίζω ότι απασχολεί όχι μόνο την Τουρκία και την Ελλάδα, αλλά ολόκληρο τον κόσμο, οπότε είναι λογικό ο πρωθυπουργός να θέλει να ακούσει μερικά πράγματα από πρώτο χέρι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk