Από το ξενοδοχείο Athens Hilton έως τις τουριστικές εγκαταστάσεις στη Γλυφάδα, το Καβούρι και τη Βουλιαγμένη. Τα έργα του αρχιτέκτονα Εμμανουήλ Βουρέκα που έχουν συμβάλλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση της μορφής και του ύφους της νεοελληνικής αρχιτεκτονικής φιλοξενούνται στον πρώτο όροφο του κτιρίου της οδού Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη όπου την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ο κόσμος του Εμμανουήλ Βουρέκα».

Γνωστοί Αθηναίοι βρέθηκαν στους χώρους της έκθεσης που εγκαινιάστηκε παρουσία της προέδρου του Μουσείου, Αιμιλίας Γερουλάνου και του διευθυντή του, Άγγελου Δεληβορριά. Μετά τις ομιλίες των εγκαινίων ακολούθησε περιήγηση στην έκθεση όπου παρουσιάζεται ένα μεγάλο τμήμα του έργου του Βουρέκα (μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, κτίρια γραφείων, δημόσια κτίρια, τράπεζες, ξενοδοχεία, κ.ά.), όπως αυτό διασώζεται στο προσωπικό του αρχείο καθώς και στα αρχεία των συνεργατών του.

Στους στενούς του συνεργάτες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πολλοί σημαντικοί έλληνες αρχιτέκτονες του 20ού αιώνα, όπως οι Ρένος Κουτσούρης, Προκόπης Βασιλειάδης, Περικλής Σακελλάριος, Σπύρος Στάικος, Κωνσταντίνος Δεκαβάλλας, Αντώνης Γεωργιάδης, Βασίλης Γρηγοριάδης και Ιωάννης Βικέλας.

Μεταξύ των όσων βρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν κυρίες όπως η Φωτεινή Λιβανού, η Ναταλία Αβέρωφ, τα ζεύγη Γιώργου – Ηρώς Κόβα, Γιώργου – Αννούσκας Ραφαήλ, Απόστολου και Μαρίας Δοξιάδη, Χρήστου και ΄Ελενας Καρρά, και βεβαίως, η αναπληρώτρια διευθύντρια του Μουσείου, Ειρήνη Γερουλάνου, η υπεύθυνη του πωλητηρίου, Δέσποινα Γερουλάνου κ.α.

Να σημειωθεί ότι στις 2 και 9 Νοεμβρίου (ημέρα Παρασκευή) στις 17.00 η επιμελήτρια της έκθεσης Ομότιμη Καθηγήτρια του Ε.Μ.Π., Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, θα ξεναγήσει το κοινό στην έκθεση.