Εκκληση για πολιτικό συμβιβασμό στη Συρία απηύθυνε ο Μπαν Κι-Μουν

Ο γ.γ του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μούν, κάλεσε τους ηγέτες όλου του κόσμου να ακούσουν την φωνή των πολιτών τους και να συμμορφωθούν με τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις τους.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, κάλεσε τους ηγέτες όλου του κόσμου να ακούσουν την φωνή των πολιτών τους και να συμμορφωθούν με τις διεθνείς νομικές υποχρεώσεις τους.

Στην ομιλία του, κατά την έναρξη των εργασιών του Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Δημοκρατία, ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν υπογράμμισε ότι σ’ όλο τον κόσμο την τελευταία διετία είναι έκδηλη η δίψα του κόσμου για την επαναπόκτηση της χαμένης αξιοπρέπειας του.

Η εγκαθίδρυση της δημοκρατίας δεν σημαίνει να δίνουμε μόνο φωνή στους πολίτες, αλλά και να προωθούμε την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, τόνισε.

Αναφερόμενος στην Συρία, ο Μπαν δήλωσε ότι, η περίπτωση της δείχνει πώς οι σημερινές δημοκρατικές μεταβάσεις έχουν δώσει ζωή στην ελπίδα για πολλές αλλαγές, αλλά επίσης έχουν δημιουργήσει αβεβαιότητα και φόβο.

«Δεν υπάρχει καμία εγγύηση επιτυχίας. Χρειάζεται χρόνος για να οικοδομήσουμε τη δημοκρατία», προειδοποίησε, και ζήτησε να καταβληθούν προσπάθειες για την υποστήριξη της δημοκρατικής προόδου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Απηύθυνε, μάλιστα έκκληση για έναν πολιτικό συμβιβασμό που θα πρέπει να βρεθεί στη Συρία, τονίζοντας ότι:

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για μια αξιόπιστη πολιτική μετάβαση που θα ανταποκρίνεται στις νόμιμες προσδοκίες του λαού και θα εξασφαλίζει τα ίδια δικαιώματα σε όλους τους Σύρους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk