Βιβλίο μιλά για σεξουαλική εξάρτηση του Μπρέιβικ από τη μητέρα του

Μια παιδική ηλικία που ξεκίνησε να είναι προβληματική από πολύ νωρίς αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο για τον νορβηγό ακροδεξιό δολοφόνο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος στις 22 Ιουλίου του 2011 σκότωσε 77 άτομα και τραυμάτισε άλλα 242

Μια παιδική ηλικία που ξεκίνησε να είναι προβληματική από πολύ νωρίς αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο για τον νορβηγό ακροδεξιό δολοφόνο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος στις 22 Ιουλίου του 2011 σκότωσε 77 άτομα και τραυμάτισε άλλα 242.

Ο Άαγκε Μπόρκεγκρεβινκ, συγγραφέας του βιβλίου «Μια Νορβηγική Τραγωδία», υποστηρίζει βασιζόμενος σε εκθέσεις παιδοψυχολόγων από την εποχή που ο Μπρέιβικ ήταν ακόμη βρέφος ότι η μητέρα του τον χτυπούσε, του έλεγε συχνά ότι επιθυμούσε τον θάνατό του και τον έφερε πολύ νωρίς και πολύ ανοιχτά σε επαφή με ζητήματα που αφορούσαν το σεξ, ενώ ήδη από την ηλικία των τεσσάρων ετών φοβόταν ότι το παιδί της ήταν πολύ επιθετικό.

«Τον έβλεπε σαν ένα ενήλικο βίαιο άτομο, παρόλο που ήταν μόνο ένα αγοράκι» λέει ο Μπόρκεγκρεβινκ. Η Βένκε Μπέρινγκ θεωρούσε ότι ο γιος της ήταν «επιθετικός, υπερκινητικός και προσκολλημένος σε αυτήν» ήδη από την εποχή που θήλαζε. Όταν πια ο μικρός Άντερς ήταν τεσσάρων ετών η κατάσταση είχε αρχίσει να ξεφεύγει επικίνδυνα για την ψυχολογία του μικρού παιδιού.
«Η μητέρα και ο Άντερς κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με πολύ στενή σωματική επαφή», αναφέρουν ψυχίατροι ενός κέντρου παιδικής και νεανικής ψυχικής υγείας της Νορβηγίας (SSBU), όπου μητέρα και παιδί πέρασαν αρκετές εβδομάδες το 1983, μετά από καταγγελία γειτόνων που είχαν εξαιτίας της απρεπώς σεξουαλικής συμπεριφοράς της Βένκε ενόσω βρισκόταν μαζί με τον Άντερς.
«Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, οι γείτονες δήλωσαν ότι είχαν σοκαριστεί από την άκρως σεξουαλική γλώσσα της μητέρας. Γίνονταν πολλοί τσακωμοί και υπήρχε σεξουαλική δραστηριότητα ενόσω τα παιδιά βρίσκονταν στον χώρο», λέει ο Μπόρκεγκρεβινκ.
To SSBU περιγράφει σε έκθεσή του την Μπέρινγκ ως μια γυναίκα «με εξαιρετικά δύσκολη νεανική ζωή, μεταιχμιακή δομή προσωπικότητας και μια ελάχιστα ορατή, αλλά πανταχού παρούσα κατάθλιψη», η οποία «προβάλλει τις πρωτόγονα επιθετικές και σεξουαλικές της φαντασιώσεις στον μικρό Μπρέιβικ».
Πολύ συχνά χαστούκιζε τον μικρό Άντρες για να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης, όμως εκείνος την κορόιδευε λέγοντάς της ότι δεν πονάει και της χαμογελούσε «με εριστικό, απρεπή και συγκαταβατικό» τρόπο.
Μετά την μαζική δολοφονία πέρυσι το καλοκαίρι με σκοπό να «ξυπνήσει» τη Νορβηγία ενώπιον της απειλής που θέτει η μετανάστευση ισλαμιστών, ο Μπρέιβικ τελικά καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκισης – το ανώτατο διάστημα που μπορεί να καταδικαστεί κάποιος στη Νορβηγία, αφότου κρίθηκε ότι έχει σώας τας φρένας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk