Το ισπανικό «clasico» έληξε ισόπαλο (2-2), ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο (για 6η συνεχόμενη φορά – ο μοναδικός που το έχει πετύχει σε τέτοια ντέρμπι!) σκόραραν (και μάλιστα δις!) ξανά, ωστόσο όλα τα προαναφερθέντα δεν συνιστούν τις ειδήσεις του κυριακάτικου ντέρμπι ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και στη Ρεάλ Μαδρίτης (στην έδρα της πρώτης). Ούτε είναι αυτά στα οποία έμειναν ως το τέλος της ημέρας τα φώτα της δημοσιότητας…

Πως θα μπορούσε άλλωστε να κλέψει κάποιος την δόξα από τον κ. Ζοζέ Μουρίνιο, έστω κι αν ο πορτογάλος τεχνικός αυτή τη φορά δεν παρουσιάστηκε ούτε εριστικός, ούτε υπερφίαλος, ούτε αλαζόνας, ούτε καν εγωπαθής! Ηταν συμφιλιωτικός:
«Δεν ανησυχώ ιδιαίτερα ποιος θα κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα. Νομίζω μάλιστα ότι θα πρέπει να απαγορευτεί η συζήτηση για το ποιος από τους δύο είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, καθώς και οι δύο είναι από άλλον πλανήτη, είναι εξωγήινοι»είπε ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης για τους σκόρερ και των τεσσάρων τερμάτων του «ντέρμπι των ντέρμπι» στην Ισπανία!
Ηταν ακόμα μία αφορμή για να γίνει πολλή συζήτηση γύρω από το ποιος εκ των Αργεντινού της Μπάρτσα και του Πορτογάλου της Ρεάλ είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και ποιος αξίζει να λάβει ως έπαθλο τη «Χρυσή Μπάλα» για το 2012.
Ο κ. Μουρίνιο έσπευσε να αποδώσει δικαιοσύνη και να θυμίσει σε όλους ότι δεν έχει και τόση σημασία αυτό, όσο οι Ρονάλντο και Μέσι να είναι υγιείς για να απολαμβάνουν τις εξωγήινες δραστηριότητές τους! Γι αυτό και τους ανέδειξε… ισόπαλους!