Την ίδια ημέρα που άλλαξε πρόεδρο η ΕΠΟ με τον κ. Γιώργο Σαρρή να κερδίζει με ψήφους 37-20 τον κ. Βασίλη Γκαγκάτση άρχισαν τα… όργανα! Αλλωστε το γεγονός ότι ο νέος ισχυρός άντρας του ποδοσφαίρου ήταν πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας έφερε άμεσα στο επίκεντρο τις αποφάσεις των «ανθρώπων με τα μαύρα».

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού κ. Γιάννης Αλαφούζος χαρακτήρισε τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ «εντολοδόχο» του Ολυμπιακού…τιτιβίζοντας στο twitter ότι «μετά την λαμπρή σταδιοδρομία στην Κ.Ε.Δ.τώρα άμισθος εντολοδόχος πρόεδρος!», ενώ ακολούθησε ανακοίνωση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας που ανέφερε:

«Η Παναθηναϊκή Συμμαχία δηλώνει προβληματισμένη από την ανάδειξη του εντολοδόχου του Ολυμπιακού στην προεδρία της ΕΠΟ, την οποία και θεωρούμε ως το βασικό υπεύθυνο για την σημερινή κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Γιώργος Σαρρής έχει δείξει από την θητεία του στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας πόσο λίγο ικανός είναι και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τη δράση του»

Ο 54χρονος παθολόγος από τη Χίο που εκλέχθηκε στη θέση του προέδρου της ΕΠΟ χρησιμοποίησε τη λέξη «εντολοδόχος» στην απάντησή του: «Είμαι εντολοδόχος όλων των Ενώσεων της ΕΠΟ που συμμετείχαν στις εκλογές, είτε αυτές με τίμησαν με την ψήφο τους, είτε όχι. Δεν επιθυμώ να ρίξω λάδι στη φωτιά και επιμένω σε όσα είπα μετά την εκλογή μου: Στη δύσκολη συγκυρία που διανύει το ποδόσφαιρο, κλειδί της επιτυχίας για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ θα είναι η άριστη συνεργασία όλης της ποδοσφαιρικής οικογένειας».

Αιχμές για το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας άφησε ο Βασίλης Γκαγκάτση, ο οποίος ηττήθηκε για πρώτη φορά σε εκλογές της ΕΠΟ απ’ το 1997! «Δώσαμε έναν έντιμο αγώνα μέχρι τελευταία στιγμή, αλλά οι συνθήκες δεν ήταν φυσιολογικές. Δεν θέλω να επεκταθώ. Δεν έχει νόημα να μπω σε λεπτομέρειες» είπε χαρακτηριστικά.

Η παράδοση – παραλαβή της διοίκησης θα γίνει την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο διοικητικό συμβούλιο.

Εκλέχθησαν εκτός από τον κ. Σαρρή και οι οι Μαζαράκης Βαγγέλης (Κεφαληνίας-Ιθάκης), Γκίτσιος Κωσταντίνος (Καστοριάς), Ανασόπουλος Νίκος (Πειραιά), Καραμελίδης Γιώργος (Ημαθίας) Βούλγαρης Αργύρης (Χαλκιδικής), Βούρβαχης Γιώργος (Χανίων), Γαβρηιλίδης Δαμιανός (Θράκης), Γκιρτζίκης Γιώργος (Ξάνθης), Οικονομίδης Γιάννης (Δωδεκανήσου), Παπακωνσταντίνου Γιάννης (Εύβοιας), Τζανόπουλος Μιχάλης (Δυτικής Αττικής), Τοπολιάτης Βαγγέλης (Βοιωτίας), Δημητρίου Παναγιώτης και Αριστείδης Σταθόπουλος (Μεσσηνίας).