Κάμψη της παγκόσμιας ανάπτυξης προβλέπει ο ΟΟΣΑ

Ο ρυθμός ανάπτυξης στις περισσότερες από τις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη θα υποχωρήσει τους επόμενους μήνες και μόνο οι οικονομίες της Βραζιλίας και της Βρετανίας θα εμφανίσουν μια μέτρια ανάκαμψη, εκτιμά σε έκθεσή του ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Ο μείζων δείκτης οικονομικής δραστηριότητας, που αποτυπώνει τις οικονομικές προοπτικές στις 34 χώρες-μέλη του Οργανισμού, υποχώρησε στο 100,1 τον Αύγουστο από το 100,2 που ήταν τον Ιούλιο.
Σημειωτέον ότι κάθε ένδειξη πάνω από το 100 υποδηλώνει ανάπτυξη των οικονομιών του ΟΟΣΑ και κάθε ένδειξη κάτω από το 100 υποδηλώνει συρρίκνωσή τους.
Ειδικότερα για την ευρωζώνη ο Οργανισμός καταγράφει συρρίκνωση του σχετικού δείκτη στο 99,4 τον Αύγουστο, από το 99,5 που ήταν τον Ιούλιο. Αυτό σημαίνει ότι η ευρωζώνη θα βυθιστεί βαθύτερα στην ύφεση.
Πτώση σημείωσαν οι δείκτες οικονομικής δραστηριότητας που αφορούν τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Ρωσία και την Ινδία, ενώ ο δείκτης που αφορά την Κίνα παρέμεινε αμετάβλητος.
Αναλόγως απογοητευτικές προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη ανακοίνωσε τη Δευτέρα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk