Το Phos της καλής κουζίνας

Για μένα το ενδιαφέρον είναι πως υπάρχει μια κουζίνα που δουλεύει με κυκλαδίτικα υλικά, είναι γευστική και ταυτόχρονα σύγχρονη.

Και αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, το καλό φαγητό φαίνεται από το καλωσόρισμα: η κλασική πια ψαρόσουπα του Μπαξεβάνη, με πουρέ από βλίτα, και τα μύδια με το ψιλοκομμένο χταποδάκι και μια αρωματική σαλτσούλα μάς κέρδισαν για ακόμη μία φορά.
Δοκιμάσαμε τις τηγανητές γαρίδες με τη σάλτσα ταραμά, τον ντάκο (αν και περίμενα μυκονιάτικη μόστρα) σε έναν έξυπνο συνδυασμό με αχινοσαλάτα, κρίταμο και φρέσκα κρεμμύδια, την εξαίρετη, λεπτή χορτόπιτα με παγωτό φέτα και λίγη ντοματούλα, που θεωρώ ότι ήταν ένα από τα καλύτερα ελληνικά πιάτα του φετινού καλοκαιριού.
Με τόσο πλούσιες μερίδες, σπάνια φτάνεις στο επιδόρπιο. Αν τα καταφέρει κανείς, ο μπακλαβάς είναι κορυφαίος.

Δεν τρελάθηκα: Με την μπριζόλα γάλακτος Μυκόνου, με σπανάκι, άνηθο και φουρνιστά ντοματίνια. Νοστιμότατη μεν, αλλά όπως όλα τα ελληνικά κρέατα, δύσκολη στο μάσημα.

Πληρώνεις: €38-€50/άτομο.
Οδός Τουρλιανής, περιοχή Φουρνάκια, Μύκονος τηλ. 22890 26217, κιν. 6947 057 600
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk