Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες, χωρίς το κεφάλι
1 ποτήρι του κρασιού έ.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, περασμένα από τον τρίφτη
3-4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 κιλό ντομάτες, χοντροκομμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
1 πιπερίτσα καυτερή
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
3-4 φύλλα δάφνης
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις σαρδέλες και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 4-5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και τον μαϊντανό. Τα φέρνουμε μια βόλτα και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Βάζουμε τις σαρδέλες σε ένα ταψί, τη μία δίπλα στην άλλη, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.