Υλικά για 6-8 άτομα
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
1 κιλό πατάτες, καλά πλυμένες, με τη φλούδα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
200 ml έ.π. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, σε φέτες
2 πράσα, ψιλοκομμένα
2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Καρφώνουμε ένα μυτερό μαχαίρι σε μια πατάτα και αν εισχωρήσει εύκολα η λεπίδα είναι έτοιμες.
Τις σουρώνουμε και μόλις κρυώσουν ελαφρώς τις καθαρίζουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον άνηθο, τον δυόσμο, τη μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα έως ότου καραμελώσουν και πάρουν ένα σκούρο χρώμα.
Προσθέτουμε τα πράσα και τις πιπεριές, αλατίζουμε και συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και αυτά. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε 3 φύλλα στον πάτο, λαδώνοντάς τα πολύ καλά ένα ένα. Αδειάζουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.
Καλύπτουμε με άλλα 3 φύλλα καλά λαδωμένα ένα ένα. Αλείφουμε με μπόλικο ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας, χαράζουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.