Μ. Βορίδης: «Οι βουλευτές ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν»

Την Δευτέρα 8/10/2012 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. μίλησε στους Γιώργο Παπαχρήστο και Άρη Ραβανό (καθημερινά 11:00-12:00) για τα νέα μέτρα και τη στάση των βουλευτών

Για τα νέα μέτρα και τη στάση των βουλευτών{{{ moto }}}

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά στην Βουλή αυτή. Ότι ενώ η προηγούμενη Βουλή κλήθηκε στο μέσον της να αντιμετωπίσει αυτή την πρωτοφανέρωτη για τα ελληνικά μεταπολιτευτικά πολιτικά δεδομένα κρίση, ετούτη τώρα έχει επίγνωση.

Είναι μια Βουλή που δημιουργήθηκε μέσα στην κρίση για να αντιμετωπίσει την κρίση. Υπό αυτή την έννοια το «δεν ξέρω», «δεν είδα», «δεν κατάλαβα», «με συγχωρείτε», «δεν συνεννοηθήκαμε καλά» κλπ., όπως συνέβαινε παλιά, δεν έχουν περιθώριο να ακουστούν τώρα. Τώρα όλοι γνωρίζουν κι έχουν καταλάβει. Όλοι όσοι πολιτεύτηκαν κι έθεσαν υποψηφιότητα ξέρουν. Διότι, όπως ξέρετε, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των πολιτικών δεν έθεσε υποψηφιότητα, καθώς αποφάσισε πως δεν θέλει να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα. Όλοι οι υπόλοιποι, όμως, που έθεσαν υποψηφιότητα κι εξελέγησαν, ξέρουν την κατάσταση και τι έχουν να αντιμετωπίσουν.

Με αυτή την έννοια, θεωρώ ότι δεν θα υπάρχει δυσκολία στην υιοθέτηση των μέτρων, άσχετα όμως από το γεγονός ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να δίνουν αποτέλεσμα πέρα από την επίτευξη δημοσιονομικής προσαρμογής. Πρέπει να δίνουν προοπτική. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Το κρίσιμο από εδώ και πέρα στην συζήτηση για την οικονομική ανασυγκρότηση είναι προφανώς το πρόγραμμα. Έχοντας λάβει τα μέτρα της δημοσιονομικής προσαρμογής, πρέπει να υπάρξουν πια με πολύ επιθετικό, ταχύ, άμεσο, γρήγορο, τρόπο όλα εκείνα τα μέτρα τα αναπτυξιακά: πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, επανεκίνηση των μεγάλων έργων, ταμεία συνοχής, αξιοποίηση των πόρων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk