Τα τούρκικα απογείωσαν και τα sites

Μπορεί να έχουν περιοριστεί σημαντικά στο πρόγραμμά τους τα δύο μεγάλα κανάλια, Mega και ΑΝΤ1, οι ηλεκτρονικές σελίδες τους όμως απογειώνονται. Τους τελευταίους δύο μήνες παρατηρείται σημαντική αύξηση επισκεπτών και ειδικά νεότερων ηλικιών – περισσότερο εξοικειωμένοι γαρ με την τεχνολογία.

Μπορεί να έχουν περιοριστεί σημαντικά στο πρόγραμμά τους τα δύο μεγάλα κανάλια, Mega και ΑΝΤ1, οι ηλεκτρονικές σελίδες τους όμως απογειώνονται. Τους τελευταίους δύο μήνες παρατηρείται σημαντική αύξηση επισκεπτών και ειδικά νεότερων ηλικιών – περισσότερο εξοικειωμένοι γαρ με την τεχνολογία. Τι είναι αυτό που προσελκύει τα πολλά «κλικ»; Οι διαδικτυακοί τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθήσουν όχι μόνο live προγράμματα μέσω web ΤV, αλλά και παλαιότερα επεισόδια από εκπομπές και σειρές τα οποία μπορούν να επιλέξουν από το online αρχείο του καναλιού. Ετσι το Διαδίκτυο πλέον ισχυροποιείται και συνιστά προτεραιότητα των επικεφαλής, καθώς καλύπτει το μεγάλο κενό στο πρόγραμμα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο Mega o Σεπτέμβριος ήταν αυξημένος σε ποσοστά 2% σε pageviews και 7% σε unique visitors (μοναδικοί επισκέπτες) σε σχέση με τον Αύγουστο, ενώ ανατρέχοντας και σε παλαιότερα στοιχεία οι συγκρίσεις με τα εφετινά δείχνουν τεράστιες διαφορές. Συγκεκριμένα, το δίμηνο Αύγουστος – Σεπτέμβριος 2012 βρίσκεται στο +10% σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2011, με τον Αύγουστο να παρουσιάζει μια πρωτοφανή δυναμική – πώς άλλωστε να μεταφραστεί η αύξηση ποσοστού +38% συγκριτικά με τον περυσινό μήνα…

Mega fans
Πώς ερμηνεύεται το συγκεκριμένο γεγονός; Η «Σιλά» και ο «Μοιραίος έρωτας» να είναι καλά, καθώς αυτά συγκεντρώνουν και το περισσότερο ενδιαφέρον, και ακολουθούν τα «Mega Classics» και «Mega Γεγονότα». Αυτό δείχνει καθαρά ότι, αν και επικρατεί η άποψη που θέλει τις μεγαλύτερες ηλικίες να είναι το φανατικό κοινό των σίριαλ, αυξημένο ενδιαφέρον μάλλον δείχνουν και οι νεότεροι που δραστηριοποιούνται περισσότερο στο Διαδίκτυο.
Για τον μήνα Σεπτέμβριο, πρώτο mini site στις προτιμήσεις των unique visitors ήταν τα «Γεγονότα» του megatv.com με 281.676 «χτυπήματα», δείχνοντας ξεκάθαρα τη δυνατή ενημερωτική πλευρά του site, ενώ πρώτο mini site των pageviews ήταν η «Σιλά» με 1.634.954 και αντιστοίχως στα video views τα «Megalicious classics» με 1.607.090. Στη μηνιαία κατάταξη το site του Μεγάλου Καναλιού βρίσκεται εντός 20άδας (15η και 16η θέση), ενώ σε ό,τι αφορά την κατηγορία «τηλεοπτικά sites» κατέχει σταθερά την πρώτη θέση και με διαφορά, και είναι το μοναδικό τηλεοπτικό mini site στο top 20. Εναρξη έκανε εξάλλου και στο You Tube channel στις 16 Ιουλίου με περίπου 126.000 views. Τον Αύγουστο ανέβηκαν στις 651.000, ενώ τον Σεπτέμβριο απογειώθηκαν στις 1.501.000. Τέλος, η σελίδα Mega TV facebook βρίσκεται στα 165.661 likes.

Web TV από τον ANT1
Στον ANT1 το ενδιαφέρον στρέφεται «περισσότερο στη web TV», σύμφωνα με τον επικεφαλής Μάρκο Στρίκερ, «καθώς είναι πρώτο σε demand, ειδικά σε ό,τι αφορά το αποκλειστικό υλικό». Πολύ καλά πηγαίνει το αρχείο εκπομπών, καθώς οι υπεύθυνοι έχουν ψηφιοποιήσει και έχουν ανεβάσει το αρχείο του καναλιού. Η δεύτερη πιο δημοφιλής ενότητα είναι οι ψυχαγωγικές σειρές, με την τουρκική «Asi» να είναι πρώτη και με διαφορά. Ο μέσος όρος των unique visitors στη σελίδα του ΑΝΤ1 είναι στο 1,5 εκατομμύριο, μέσος όρος page views 15 εκατομμύρια και σε video demand 10 εκατομμύρια.
To web ΤV υπάρχει εδώ και τρία χρόνια οργανωμένα, αν και από το 2001 έδινε τη δυνατότητα επίσκεψης, αλλά σε συγκεκριμένες εκπομπές, όπως το ριάλιτι «Big Brother». Αυτό που έχει προτεραιότητα είναι η ψηφιοποίηση όλου του αρχείου ώστε να διευρυνθεί το πεδίο επιλογών, ενώ η προσπάθεια εστιάζεται στην ανάπτυξη του interactive. Η τάση είναι αυξητική και για τη σελίδα του καναλιού του Αμαρουσίου, όπου πλέον η χρήση του Διαδικτύου αυξήθηκε κατά 80% σε σχέση με πέρυσι, και αυτό οφείλεται στη web ΤV. Στο facebook οι friends του καναλιού ανέρχονται σε 101.604.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk