Οι μέρες είναι πονηρές

Η αιφνίδια έλευση της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα ήδη κυριαρχεί στην επικαιρότητα, εξάπτοντας τη φαντασία των περισσότερων, αλλά και τη διάθεση για μια »αναμέτρηση» με την ηγέτιδα και καθοδηγήτρια της πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη. Πολύ περισσότερο μάλιστα επειδή η επίσκεψη της καγκελαρίου συμπίπτει χρονικά με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την προώθηση στο Κοινοβούλιο του σκληρού πακέτου οικονομικών μέτρων.

Οι μέρες είναι πονηρές | tovima.gr

Η αιφνίδια έλευση της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα ήδη κυριαρχεί στην επικαιρότητα, εξάπτοντας τη φαντασία των περισσότερων, αλλά και τη διάθεση για μια «αναμέτρηση» με την ηγέτιδα και καθοδηγήτρια της πολιτικής λιτότητας στην Ευρώπη.

Πολύ περισσότερο μάλιστα επειδή η επίσκεψη της Καγκελαρίου συμπίπτει χρονικά με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και την προώθηση στο Κοινοβούλιο του σκληρού πακέτου οικονομικών μέτρων.
Ήδη τα μηνύματα από συνδικάτα, από οργανώσεις και πολιτικές ομάδες όλου του φάσματος, από τη Δεξιά έως την Αριστερά, παραπέμπουν σε μαζικές συγκρουσιακές κινητοποιήσεις.
Από τα επίσημα κόμματα, της Αριστεράς συμπεριλαμβανομένης, εκφράζονται ανησυχίες και φόβοι για ανεξέλεγκτες καταστάσεις στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, οι οποίες αν επιβεβαιωθούν δεν θα είναι ότι καλύτερο για τη χώρα.
Ουδείς έχει αντίρρηση σε μαζικές ειρηνικές εκδηλώσεις. Κάθε άλλο μάλιστα. Έχει αποδειχθεί ότι το μήνυμά τους είναι ισχυρότερο παντός άλλου.
Ωστόσο, επειδή οι μέρες είναι πονηρές και πολλοί θα επιδιώξουν τα χειρότερα, οι έχοντες την πολιτική ευθύνη των κινητοποιήσεων οφείλουν αν μη τι άλλο τη μέγιστη δυνατή περιφρούρηση τους. Ώστε οι βιαιότητες να περιορισθούν και οι εκπεμπόμενοι συμβολισμοί να μην είναι αρνητικοί και απαξιωτικοί για τη χώρα.

ΤΟ ΒΗΜΑ
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk