• Αναζήτηση

ΙΚΑ: Εκπνέει την Παρασκευή η προθεσμία απογραφής συνταξιούχων

Εκπνέει την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Εκπνέει την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου η προθεσμία για την απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ.

Μέσω της απογραφής το Ιδρυμα προσπαθεί να βρει τους «μαϊμού» συνταξιούχους καθώς και εκείνους που συνεχίζουν να παίρνουν την σύνταξη ασφαλισμένων που έχουν πεθάνει.

Η απογραφή γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία του συνταξιούχου, ο οποίος πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα.

Σε περίπτωση που δεν δύναται να μετακινηθεί, θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του εν λόγω συνταξιούχου.

Το Ίδρυμα σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση και όσοι δικαιούχοι δεν προσέλθουν να απογραφούν σήμερα σε τράπεζες ή υποκαταστήματα του ΙΚΑ, εφεξής δεν θα λαμβάνουν τη σύνταξή τους μέσω τραπεζών.

Η διακοπή της καταβολής της σύνταξης για τους μη απογραφέντες θα ισχύσει από τις 21 Οκτωβρίου 2012.

Νέος εσωτερικός δανεισμός για να πληρωθούν οι συντάξεις

Σε βραχυπρόθεσμο εσωτερικό δανεισμό προχώρησε και τον Οκτώβριο το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) προκειμένου να καλύψει τρέχουσες ανάγκες.

Συγκεκριμένα, θα λάβει 200 εκατ. ευρώ από το επικουρικό του ΙΚΑ, το ΕΤΕΑΜ, και 30 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΠ-ΔΕΗ).

Το ΙΚΑ καταφεύγει σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό κάθε μήνα από την αρχή του έτους, ώστε να διασφαλίσει τη ρευστότητα του Ταμείου. Ο λόγος είναι, ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές στο τέλος κάθε μήνα, οπότε έχουν ήδη καταβληθεί συντάξεις και παροχές.

Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk