Μελετά νέα παράταση προθεσμίας για συγχωνεύσεις ΔΟΥ το υπ. Οικονομικών

Προς τρίτη παράταση οδεύει η κατάργηση-συγχώνευση 49 εφοριών σε όλη την Ελλάδα, διαδικασία που σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών θα έπρεπε να είχε γίνει από την 1η Οκτωβρίου.

Προς τρίτη παράταση οδεύει η κατάργηση-συγχώνευση 49 εφοριών σε όλη την Ελλάδα, διαδικασία που σύμφωνα με τις αρχικές ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου.

Διαπιστώνοντας τις μεγάλες δυσκολίες στη μετεγκατάσταση των αρχείων και του προσωπικού των εφοριών που κλείνουν, το υπουργείο παρέτεινε έως τις 8 Οκτωβρίου την κατάργηση των εν λόγω ΔΟΥ.

Ωστόσο το αλαλούμ που επικρατεί στις οικονομικές υπηρεσίες και τα αιτήματα των προϊσταμένων τους για πρόσθετο χρόνο αναμένεται να οδηγήσουν στην εκ νέου μετάθεση της προθεσμίας για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις έως το τέλος του μήνα.

Είναι ενδεικτικό ότι οι ΔΟΥ ΙΕ’, ΚΒ’, ΙΘ’, ΚΓ’, Ιλίου, Ανω Λιοσίων, Χολαργού, Αργυρούπολης, ΚΑ’, Κορυδαλλού και Κορωπίου δεν έχουν ακόμη μεταφέρει τα αρχεία τους στις εφορίες με τις οποίες συγχωνεύονται, καθώς δεν επαρκεί το προσωπικό.

Οι απεργίες δε των εφοριακών τις επόμενες εβδομάδες θα καθυστερήσουν περαιτέρω τις διαδικασίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk