Τι λέει το ΥΕΘΑ για την εισβολή στο Πεντάγωνο

Τη στιγμή που φαίνεται ότι έχει ήδη αρχίσει να εκτυλίσσεται το κλασικό «πινγκ πονγκ» ευθυνών για την εισβολή εργαζομένων από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο, η κάθε πλευρά προσπαθεί να πείσει για τις θέσεις της

Τη στιγμή που φαίνεται ότι έχει ήδη αρχίσει να εκτυλίσσεται το κλασικό «πινγκ πονγκ» ευθυνών για την εισβολή εργαζομένων από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο, η κάθε πλευρά προσπαθεί να πείσει για τις θέσεις της. Μετά από την έντονη κριτκή που έχει λοιπόν ασκηθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την ολιγωρία της στην αντιμετώπιση των «εισβολέων», η Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου εξέδωσε ανακοίνωση. Σε αυτή επισημαίνονται τα ακόλουθα:
«Προκαθορισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Ελευσινιώτη είχαν για σήμερα το πρωί το Προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, μετά από δική τους πρωτοβουλία, με επιστολή που είχαν αποστείλει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Λόγω των υποχρεώσεων συμμετοχής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλου στις επετειακές εκδηλώσεις για τους Βαλκανικούς Πολέμους, στις οποίες συνόδευε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρ. Παπούλια, ανατέθηκε από τον κ. Παναγιωτόπουλο στον κ. Ελευσινιώτη να συναντηθεί με τους εργαζόμενους. Στη συνάντηση θα μετείχε και ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Α. Οικονόμου καθώς και ο εθνικός συντονιστής των ναυπηγείων κ. Ν. Αναστασόπουλος, ο οποίος βρισκόταν ήδη από το πρωί στο Υπουργείο.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλου προς τον πρόεδρο του Σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ» κ. Β. Καρακίτσο το πρωί της Τετάρτης, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, με εντολή του Υπουργού εκλήθη στο Υπουργείο ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Καρακίτσος, ο οποίος προσήλθε τελικά συνοδευόμενος από άλλα δύο μέλη της διοίκησης του Σωματείου και είχε πολύωρη συνομιλία με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Α. Οικονόμου και τον εθνικό συντονιστή των ναυπηγείων κ. Ν. Αναστασόπουλο, καθώς και συμβούλους του Υπουργού, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τις τρέχουσες εξελίξεις, εν όψει της συνάντησης της Πέμπτης.

Μετά τη λήξη της ενημερωτικής συνάντησης με τον κ. Καρακίτσο, ο κ. Αναστασόπουλος παρέμεινε στο Υπουργείο μέχρι τις 9:00 το βράδυ και είχε άλλη συνάντηση, στο γραφείο Υπουργού με τον κ. Παναγιωτόπουλο, παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μ. Κωσταράκου, του Α/ΓΕΝ κ. Κ. Χρηστίδη και του Ειδικού Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ κ. Οικονόμου, για το θέμα των ναυπηγείων, πάντοτε εν όψει της σύσκεψης της Πέμπτης με τους εργαζομένους.

Δυστυχώς, για λόγους για τους οποίους δεν ευθύνεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ακυρώθηκε λόγω των γνωστών επεισοδίων, η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί και προετοιμαστεί για σήμερα Πέμπτη».


Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk