Ηρθε η στιγμή για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού κόμματος;

Ηρθε η στιγμή για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού κόμματος; | tovima.gr

Όπως φαίνεται οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες σε πολιτικό επίπεδο. Αποτελεί μονόδρομο για τις «φιλοευρωπαϊκές» δυνάμεις η συνεργασία τους και η κοινή συμμετοχή τους στις επόμενες εκλογές. Νέα Δημοκρατία, ΠαΣοΚ και ΔημΑρ προφανώς συγκλίνουν σε πολλές από τις προγραμματικές τους διατάξεις και θα μπορούσαν να διαμορφώσουν μια νέα πολιτική δύναμη που θα εκπροσωπούσε και θα εγγυόταν την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Αν δεν αλλάξουν οι πολιτικές συνθήκες, η χώρα χρειάζεται μια νέα πολιτική δύναμη που θα χρησιμοποιήσει το άφθαρτο υλικό των κομμάτων και θα δημιουργήσει μια νέα πολιτική πλατφόρμα με νέους ξεκάθαρους πολιτικούς και ιδεολογικούς σχηματισμούς. Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για την συγκυβέρνηση. Πρέπει να διαμορφωθούν νέες συνθήκες για να μπορέσει να διατηρήσει την πολιτική της πυγμή. Η ανανέωση και η αλλαγή στο πολιτικό status quo είναι επιβεβλημένη. Αλλιώς η καθοδική πορεία είναι αναμφισβήτητη και για τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση.

Ήδη τα περισσότερα στελέχη συγκλίνουν στις απόψεις τους και μπορούν να διαμορφώσουν μια κοινή ιδεολογική πορεία, διαγράφοντας τις σκιές του παρελθόντος. Μέχρι τον επόμενο Ιούνιο το εγχείρημα πρέπει να γίνει πραγματικότητα και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί να βρούνε τις κοινές συνισταμένες για την συγκρότηση του Ευρωπαϊκού κόμματος Ελλάδας με κεντρική ιδέα την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαίκή Ένωση, την ανανέωση της πολιτικής και των στελεχών αλλά και έναν νέο άνεμο αλλαγής και ιδεολογίας που θα συνάδει στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk