Συνάντηση Μηταράκη – Ράιχενμπαχ για τις διαρθρωτικές αλλαγές

Την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων της χώρας σχετικά με την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που αφορούν το υπουργείο Ανάπτυξης, παρουσίασε την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, σε συνάντηση που είχε με την Ομάδα Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα («Task Force»)

Την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων της χώρας σχετικά με την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που αφορούν το υπουργείο Ανάπτυξης, παρουσίασε την Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, σε συνάντηση που είχε με την Ομάδα Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα («Task Force»).

Στη συνάντηση, που οργάνωσε ο επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ, συμμετείχαν επίσης οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των κρατών μελών στην ΕΕ και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών.

Ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για τις δράσεις που έχει ήδη αναλάβει το υπουργείο, αλλά και για τα χρονοδιαγράμματα και στοχοδιαγράμματα υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών που αφορούν:

Στη διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου για τη διευκόλυνση των εξαγωγών, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τη δημιουργία νέων αναπτυξιακών εργαλείων, τις προωθούμενες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για την προσέλκυση επενδύσεων, την επανεκκίνηση των αυτοκινητοδρόμων, την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ κ.ά.

Ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν αποτελούν απλά και μόνο μια συμβατική υποχρέωση αλλά μια μεγάλη πρόκληση. Τις προωθούμε γιατί μέσα από αυτές θα στείλουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει, ανακτά την αξιοπιστία της και θα κερδίσει το στοίχημα να βγει μέσα από το βαθύ τέλμα της ύφεσης».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Βρυξέλλες, ο κ. Μηταράκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Sky News» και στην εκπομπή «Jeff Randall Live» σχετικά με το νέο επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk