Κύπρος: Οριστικοποιήθηκαν οι αντιπροτάσεις στην τρόικα

Σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, οριστικοποιήθηκε το πακέτο των αντιπροτάσεων της κυπριακή κυβέρνησης στις εισηγήσεις της τρόικας. Οι αντιπροτάσεις και οι εισηγήσεις της τρόικας θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβούλευσης την Παρασκευή μεταξύ του προέδρου Χριστόφια και των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.

Σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, οριστικοποιήθηκε το πακέτο των αντιπροτάσεων της κυπριακή κυβέρνησης στις εισηγήσεις της τρόικας.
Οι αντιπροτάσεις και οι εισηγήσεις της τρόικας θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβούλευσης την Παρασκευή μεταξύ του προέδρου Χριστόφια και των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αντιπροτάσεις της Λευκωσίας περιλαμβάνονται περικοπές στον ιδιωτικό τομέα για εισοδήματα πέραν των 1.500 ευρώ ύψους 5%, από τα οποία, 2,5% θα επωμιστούν οι εργαζόμενοι και 2,5% οι εργοδότες.
Περιλαμβάνονται, επίσης, κλιμακωτές περικοπές μισθών στον δημόσιο τομέα για εισοδήματα πέραν των 1.500 ευρώ, αύξηση του ΦΠΑ από 17% σε 18%, φορολόγηση των πολυτελών αυτοκινήτων πάνω από 3.000 κυβικά και σπίτια πάνω από 300 τετραγωνικά μέτρα, καθώς και φορολόγηση αλκοόλ και τσιγάρων.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk