ΕΚΤ: Αναμένεται να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της την Πέμπτη

Στα ιστορικά χαμηλά τους αναμένεται να κρατήσει η ΕΚΤ τα επιτόκιά της στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της στη Σλοβενία, έχοντας ήδη ανακοινώσει το νέο πρόγραμμά της για αγορές ομολόγων προς στήριξη των κρατών που αντιμετωπίζουν πιέσεις -με την «μπάλα» να παραμένει στο γήπεδο της Ισπανίας για το εάν θα υποβάλει αίτημα βοήθειας.

Κεντρικοί τραπεζίτες έχουν αναφέρει πρόσφατα πως τα τελευταία οικονομικά στοιχεία δεν δικαιολογούν περαιτέρω μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ, που βρίσκεται στο 0,75%.

Την άποψη αυτή συμμερίζεται και η πλειονότητα των οικονομολόγων που ρώτησε το Reuters εν όψει της συνεδρίασης της Πέμπτης, η οποία δεν περιμένει μείωσεις στα επιτόκια της ΕΚΤ. Μία μικρή ομάδα ερωτωμένων θεωρεί πιθανή μείωση του βασικού επιτοκίου αργότερα εντός του έτους.

Η απόφαση θα ανακοινωθεί το μεσημέρι και λίγο αργότερα θα ακολουθήσει η καθιερωμένη συνέντευξη του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Οι ερωτήσεις που θα δεχθεί ο πρόεδρος της ΕΚΤ αναμένεται να περιστραφούν γύρω από το νέο πρόγραμμα ομολόγων και ιδιαίτερα την Ισπανία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk