Παρελθόν αποτελεί από τον Παναθηναϊκό ο Κώστας Κατσουράνης. Οι Πράσινοι έλυσαν το συμβόλαιο του διεθνούς μέσου αιφνιδιαστικά. Την είδηση μετέφερε στους παίκτες ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος βρέθηκε στην Παιανία το πρωί της Τετάρτης (3/10), λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι του Τριφυλλιού με την Τότεναμ.

«Καταρχήν θέλω να σας πω ότι σήμερα έφυγε ο κύριος Κατσουράνης από την ομάδα. Διακόψαμε τη συνεργασία μας και τις επόμενες ώρες θα υπάρξει ανακοίνωση, πιθανότατα από κοινού. Ήταν μια απόφαση της διοίκησης που πάρθηκε αργά το βράδυ και ουδείς άλλος τη γνώριζε» είπε ο κ. Αλαφούζος, ο οποίος θέλησε να στείλει μήνυμα και στην υπόλοιπη ομάδα λέγοντας: «Εχω παράπονα και από άλλους δυο-τρεις παίκτες αλλά δεν είναι της στιγμής να το συζητήσουμε».

Προηγουμένως, ο Κατσουράνης ενώ είχε μεταβεί στην Παιανία για να προπονηθεί με την ομάδα, ειδοποιήθηκε εκτάκτως να πάει στα γραφεία της ΠΑΕ στο Μαρούσι. Εκεί συναντήθηκε με τον εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ κ. Χρ. Παναγόπουλο, ο οποίος του ανακοίνωσε την απόφαση της διοίκησης (με τη σύμφωνη γνώμη και του προπονητή της ομάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα) για τη λύση του συμβολαίου του, το οποίο έληγε το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μιλώντας στους παίκτες κ. Αλαφούζος συμπλήρωσε: «Μέχρι τώρα υπάρχουν δύο Παναθηναϊκοί. Ενας με τη Μάδεργουελ και στο δεύτερο ημίχρονο με τη Μάλαγα και ένας ακόμη των υπολοίπων αγώνων που μας απογοήτευσε. Δεν θέλω να αισθάνεστε άγχος για τα αποτελέσματα. Θα είμαστε δίπλα σας. Πριν μια εβδομάδα είπα ότι είστε απλήρωτοι και το έκανα για να μοιραστώ το βάρος της ευθύνης και να σας δείξω ότι εμπράκτως συμμερίζομαι και αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει στην ομάδα. Είστε όλοι σας καλοί παίκτες, παίξτε το ποδόσφαιρό σας και μέσα στον ορίζοντα που έχουμε θέσει θα γίνουμε και πάλι μεγάλη ομάδα».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο οι διοικούντες το Τριφύλλι όσο και ο κόουτς Φερέιρα ήταν δυσαρεστημένοι από την αγωνιστική προσφορά του 32χρονου χαφ στην ομάδα αλλά κυρίως, όπως λέγεται, από την συμπεριφορά του στα αποδυτήρια της ομάδας. Η αποβολή του στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου δεν συγκράτησε τα νεύρα του (αν και αρχηγός) βρίζοντας τον διαιτητή κ. Σιδηρόπουλο, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Πράσινους.

Ο διεθνής άσος θα λάβει το υπόλοιπο του συμβολαίου του μέχρι το τέλος της σεζόν, εφόσον δεν βρει νέα ομάδα κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Διαφορετικά, κατά πάσα πιθανότητα, θα εισπράξει όσα του αναλογούν μέχρι και τον Δεκέμβριο.