Μολονότι η είδηση της αποπομπής του Κώστα Κατσουράνη από τον Παναθηναϊκό έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην ποδοσφαιρική πιάτσα, αποτελώντας το βασικό θέμα συζήτησης, ο τεχνικός των Πρασίνων κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν θέλησε να σχολιάσει το γεγονός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αγώνα της Πέμπτης (4/10) εναντίον της Τότεναμ για τη δεύτερη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ. Μάλιστα προκειμένου να αποφευχθούν οι σχετικές ερωτήσεις, από το γραφείο Τύπου της «πράσινης» ΠΑΕ διευκρινίστηκε πριν από την συνέντευξη ότι «δεν θα γίνονται δεκτές ερωτήσεις που δεν αφορούν το ματς». Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Φερέιρα ρωτήθηκε (δις) για τον Κατσουράνη, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος συναποφάσισε μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Γιάννη Αλαφούζο την απομάκρυνση του έμπειρου διεθνούς χαφ από τον Παναθηναϊκό. Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου των Πρασίνων:

-Το Γιουρόπα Λιγκ είναι μια μεγάλη διοργάνωση αλλά σήμερα έφυγε ο αρχηγός της ομάδας. Πώς βλέπετε την αντίδραση στα αποδυτήρια από τους ποδοσφαιριστές εν όψει της Τότεναμ;

«Είπαμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε ερωτήσεις για το θέμα αλλά να σας απαντήσω. Όπως γνωρίζεται ήταν εκτός ομάδας διότι ήταν τιμωρημένος από το ματς με τα Γιάννενα και είχε μια τιμωρία από πέρυσι γι’ αυτό δεν έπαιξε στο ματς με τον Λεβαδειακό. Ουσιαστικά από τους δέκα αγώνες, στους πέντε δεν μπορούσε να παίξει. Αρα θα έλεγα ότι σε αυτή την ερώτηση για ενδεχόμενο επηρεασμό δεν μπορούμε να αποδώσουμε βάρος και βάθος. Δεν έχει νόημα».

-Η ομάδα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών. Ο Βελάσκες και ο Μπουμσόνγκ είναι τραυματίες, σκοπεύετε να βάλετε τον Τριανταφυλλοπουλο ξανά;

«Δυστυχώς οι τραυματισμοί έβγαλαν έκτος ρυθμού αυτούς τους παίκτες. Όπως ο Βελάσκες που είχε παιχνίδια και με την Εθνική. Ολα αυτά βάζουν υπό αμφισβήτηση την συμμετοχή τους αύριο. Ούτε ο Σπυροπουλος θα παίξει λόγω της κάρτας που έχει δεχτεί. Άρα έχουμε μια νέα κατάσταση. Αν δεν παίξει ο Βελάσκες ένας νέος παίκτης πρέπει να μπει. Είτε ο Τριανταφυλλόπουλος, είτε ο Χουχούμης».

-Τι πρέπει να βελτιώσει ο Παναθηναϊκός για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα από την Τότεναμ;

«Πρέπει να έχουμε συναίσθηση των διαφορών ανάμεσα στις δυο ομάδες και τα πρωταθλήματα που παίζουν. Οι ομάδες δεν είναι πάντα εκεί που αρμόζει η ιστορία τους. Η Τότεναμ έχει πολύ καλή ομάδ και είναι φορμαρισμένη, ενώ εμείς έχουμε πολλά προβλήματα. Είναι σημαντικό που βρισκόμαστε εδώ και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν φοβάμαι την Τότεναμ, τη σέβομαι».

-Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι απογοητευμένος. Τι θα λέγατε σε έναν φίλο της ομάδας που δεν θα ήθελε να έρθει στο γήπεδο;

«Κατανοώ τον κόσμο του Παναθηναϊκού γιατί έχει το συναίσθημα που έχουν οι οπαδοί των μεγάλων ομάδων. Στην καριέρα μου έζησα αυτή την ψυχολογία. Νομίζουν πως είναι στο υψηλότερο επίπεδο ακόμη και αν δεν είναι αλήθεια. Είναι δυσαρεστημένοι όταν δεν κερδίζουν. Αφού αγαπάνε την ομάδα όμως πρέπει να είναι εδώ. Να είναι κοντά, όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να κάνουμε ότι καταφέραμε τα προηγούμενα χρόνια. Αν είμαστε διαιρεμένοι, δεν μπορούμε. Όλοι να είμαστε ενωμένοι. Τα μεγαλεπήβολα σχέδια πεθαίνουν όταν υπάρχει διχόνοια. Δυο δρόμους έχει ο κόσμος. Είτε να είναι δίπλα μας, είτε θα συνεχίσουμε να βιώνουμε πολλά προβλήματα».

-Εχει αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος προοριζόταν για κομβικό ρόλο στην ομάδα και ως τώρα δεν έχει αγωνιστεί. Πότε θα παίξει ο Χαμπίμπ Σο;

«Ο Σο έχει έναν σοβαρό τραυματισμό και αποτελεί μεγάλη απώλεια που δεν παίζει. Είναι καλός παίκτης, μαχητής, δυναμικός και παίζει με ένταση. Και ο Καρνέζης είχε ένα πρόβλημα αλλά γύρισε δυνατός και είναι εξαιρετικός. Θέλω να πω με αυτό ότι όλα θέλουν τον χρόνο τους. Είναι σημαντικός ο Σο και ελπίζω να είναι άμεσα έτοιμος».

Καρνέζης: «Πρόκληση για εμάς»

Τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο γκολκίπερ των Πρασίνων Ορέστης Καρνέζης, ο οποίος (αν και είναι καλός φίλος του Κατσουράνη) δεν θέλησε να σχολιάσει την αποπομπή του καθώς τέτοια εντολή είχε δοθεί από την ομάδα.

-Πόσο επηρεάζει την ομάδα η αποχώρηση του Κατσουράνη;

«Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το αυριανό παιχνίδι. Και όλοι είμαστε χαρούμενοι και έτοιμοι για να παίξουμε αυτό το παιχνίδι σε μία πολύ σπουδαία διοργάνωση, όπως είναι το Γιουρόπα Λιγκ».

-Η Τότεναμ είναι σε μεγάλη φόρμα, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό. Ποια είναι η ψυχολογία της ομάδας;

«Παίζουμε κόντρα σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες. Είναι μία πρόκληση. Ισως τα προηγούμενα χρόνια να ήταν πρόκληση για την Τότεναμ να παίζει με τον Παναθηναϊκό. Είναι μια υψηλού επιπέδου ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι αυτό».

-Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων και τι θες να πεις στον κόσμο;

«Δεν αλλάζει κάτι. Όλα τα παιχνίδια είναι το ίδιο. Είτε είναι ευρωπαϊκό είτε στο πρωτάθλημα. Όταν φέρνεις συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση. Πρέπει να παρουσιάσουμε ένα σύνολο ανταγωνιστικό και αξιοπρεπές. Ο καθένας θα πρέπει να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».