ΑΕΚ: Χάρις και Βιντιάδης, ετοιμάζουν την πρότασή τους

Την ώρα που ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Θωμάς Μαύρος ετοιμαζόταν να καταθέσει τις δικές του σκέψεις και σχεδίαζε με τους άμεσους συεργάτες του τις κινήσεις του για την περίπτωση κατά την οποία το deal με τους κκ. Κιθ Χάρις και Δημήτρη Βιντιάδη ναυαγήσει, οι διεργασίες των δύο τελευταίων για την εμπλοκή τους στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ κορυφώνονται!

Την ώρα που ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Θωμάς Μαύρος ετοιμαζόταν να καταθέσει τις δικές του σκέψεις και σχεδίαζε με τους άμεσους συεργάτες του τις κινήσεις του για την περίπτωση κατά την οποία το deal με τους κκ. Κιθ Χάρις και Δημήτρη Βιντιάδη ναυαγήσει, οι διεργασίες των δύο τελευταίων για την εμπλοκή τους στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ κορυφώνονται!

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Βήμα» οι έμπιστοι του κ. Βιντιάδη στην Ελλάδα (και συγκεκριμένα οι κκ. Γιαννης Βούρος, Σταύρος Αδαμίδης και Ηλίας Μπρουσιανός κατά κύριο λόγο και ακόμα δύο μέλη των Supporters κατά δεύτερο) έστειλαν για λογαριασμό του 32χρονου εφοπλιστή το μήνυμα της άμεσης δραστηριοποίησης των υποψηφίων αγοραστών με την κατάθεση πρότασης για τη σωτηρία της κιτρινόμαυρης εταιρείας.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στους προαναφερθέντες από τον κ. Βιντιάδη, από την ημέρα της εμπλοκής του στα κοινά της κιτρινόμαυρης εταιρείας μέχρι εκείνη της αγοράς της από την ομάδα επενδυτών που ακόμα βρίσκεται υπό σύσταση, θα μεσολαβήσουν 8-9 μήνες. Στο διάστημα αυτό ωστόσο οι κκ. Χάρις και Βιντιάδης ζητούν να λάβουν τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας βάζοντας αρχικά περίπου 3 εκατ. ευρώ τα οποία θα έχουν γίνει 13 ως το ερχόμενο καλοκαίρι!

Τα κεφάλαια που λείπουν…

… πιστεύεται από την πλευρά των ενδιαφερομένων ότι θα έχουν βρεθεί και εισρεύσει στα ταμεία της εταιρείας ως το ερχόμενο καλοκαίρι. Αυτό που σε πρώτη φάση ζητούν είναι το να αρχίσουν την αναδιάρθρωση της ΠΑΕ βάζοντας με το καλημέρα ένα σημαντικό κεφάλαιο μέσω του οποίου θα «κλείσουν» οι άμεσα απαιτητές υποχρεώσεις και θα ξεκινήσει ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων και διακανονισμών.

Στην πορεία (ως τον ερχόμενο Φεβρουάριο) η πλευρά των κκ. Βιντιάδη και Χάρις δεσμεύεται ότι θα μπουν επιπλέον 2-2.,5 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ ενώ η τελική κίνηση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο. Ως τότε οι επίδοξοι (συν)αγοραστές της κιτρινόμαυρης εταιρείας (δηλαδή αυτοί που ήδη γνωρίζουμε και οι άλλοι που είτε ακόμα αναζητούνται, είτε διατηρούν επιφυλάξεις και για το λόγο αυτό διατηρούν την ανωνυμία τους) θα έχουν κατασταλάξει στο αν το project ΑΕΚ μπορεί να υποστηριχθεί και από την κατασκευή ποδοσφαιρικής έδρας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κι εκεί ακριβώς εντοπίζεται το σημείο κλειδί της υπόθεσης…

Εν κατακλείδι…

… οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να επενδύσουν αλλά παράλληλα να εξασφαλίσουν και τον απαιτούμενο χρόνο προκειμένου να διαπιστώσουν και στην πράξη ότι οι απαραίτητες για εκείνους προϋποθέσεις είναι παράλληλα και υλοποιήσιμες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Βήματος» το συνολικό ποσό των 13-14 εκατ. ευρώ που απαιτείται ως το ερχόμενο καλοκαίρι προκειμένου η εταιρεία να αποκτήσει καθαρή θέση, υπάρχει!

Ωστόσο, όπως είναι και απολύτως λογικό, είναι ένα ποσό που δεν μπορεί να δοθεί έτσι απλά εντός μίας ημέρας από τη στιγμή που υφίστανται ακόμα πολλές παράμετροι οι οποίες χρήζουν διερεύνησης. Με σημαντικότερη όλων αυτή του γηπέδου.

Διότι αν στην πορεία αποδειχθεί ότι το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια (ή οπουδήποτε άλλου) δεν είναι στόχος άμεσα υλοποιήσιμος, τότε το deal είναι πολύ πιθανό είτε να μείνει στη μέση, είτε να «στηθεί» εκ νέου υπό άλλες βάσεις και προοπτικές (π.χ. με ένα πλάνο τριετίας που θα προβλέπει ακόμα μικρότερα κόστη, εκ νέου πωλήσεις ποδοσφαιριστών που θα έχουν ξεχωρίσει, επιστροφή στη Ριζούπολη κλπ.).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk