Σύσσωμη η ομογένεια αποδοκιμάζει την «Χρυσή Αυγή» Νέας Υόρκης

Την άμεση και μαζική αποδοκιμασία της ομογένειας στις ΗΠΑ και των ομογενειακών οργανώσεων, όπως η ΑΧΕΠΑ, προκάλεσε η εμφάνιση «υποκαταστήματος» της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη. Ταυτόχρονα την ανησυχία τους εκφράζουν τόσο οι αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις, όσο και η εφημερίδα New York Times

Την άμεση και μαζική αποδοκιμασία της ομογένειας στις ΗΠΑ και των ομογενειακών οργανώσεων, όπως η ΑΧΕΠΑ, προκάλεσε η εμφάνιση «υποκαταστήματος» της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη. Ταυτόχρονα την ανησυχία τους εκφράζουν τόσο οι αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις, όσο και η εφημερίδα New York Times.

Η ΑΧΕΠΑ με ανακοίνωσή της, αποδοκίμασε τόσο την ιδεολογία όσο και τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Την έντονη αποδοκιμασία της εξέφρασε και η Αριστερή Κίνηση Νέας Υόρκης, η οποία ανέφερε ότι «η Χρυσή Αυγή λυμαίνεται την ανέχεια και την απόγνωση μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, με απώτερο σκοπό τη συλλογή ψήφων και οπαδών».

Οπως φαίνεται η Χρυσή Αυγή δεν έχει γραφεία στην Αστόρια και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε στο Διδίκτυο προέρχονται από το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, που ανήκει στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης. Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι δεν επιθμεί «καμία συνεργασία» με τη Χρυσή Αυγή και δεν της παραχωρεί τα γραφεία της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk