Την νίκη ή τον βαθμό της ισοπαλίας θα στοχεύσει ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση με την Αρσεναλ (21.45, ΝΕΤ), ωστόσο ακόμα και αν χάσει δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί η εμφάνιση της ομάδας να είναι αξιοπρεπής, σύμφωνα με τον κ. Λεονάρντο Ζαρντίμ. «Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ελλάδας και ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε ή έστω να κατακτήσουμε έναν βαθμό. Πιστεύω ότι απέναντι στην Σάλκε είχαμε μία αξιοπρεπή παρουσία και ας μην κερδίσαμε. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε και να χάνουμε. Σίγουρα υπάρχει πίεση, αλλά δεν είμαστε με την πλάτη στον τοίχο» τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού απαντώντας και στον συνάδελφό του κ. Αρσέν Βενγκέρ ο οποίος προηγούμενα είναι δηλώσει ότι οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν με την πλάτη στον τοίχο μετά την εντός έδρας ήττα από την Σάλκε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Ο κ. Ζαρντίμ χαρακτήρισε την αναμέτρηση «μεγάλης δυσκολίας» προσθέτοντας ότι «ποτέ δεν χάνεις ένα παιχνίδι πριν την έναρξη του». Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ενδεκάδα που θα παρατάξει εναντίον των κανονιέρηδων και αν σε αυτή θα περιλαμβάνεται ο Ρόι Κάρολ αρνήθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του. «Εχω αποφασίσει ποιοι θα παίξουν όμως δεν θα παρουσιάσω σήμερα την ενδεκάδα. Η πιθανότητα να υπάρξουν νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα είναι υπαρκτή. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε μια ομάδα ενωμένη και συμπαγή και να μειώσουμε τους κινδύνους όπως κάναμε και με την Σάλκε, γιατί η Αρσεναλ είναι πάρα πολύ καλή σε τεχνικό επίπεδο» υπογράμμισε.

Αισιόδοξος για την έκβαση της αναμέτρησης δήλωσε και ο Ρόι Κάρολ ο οποίος δέχτηκε τις περισσότερες ερωτήσεις από τους Αγγλους δημοσιογράφους. «Είναι φανταστικό για μένα που επιστρέφω στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο γήπεδο όπου έχω δώσει μεγάλα παιχνίδια με την Αρσεναλ ως τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Εχουμε δύσκολη αποστολή, όμως ανυπομονούμε να παίξουμε. Προσωπικά θέλω να διασκεδάσω το παιχνίδι, αλλά αν θα έχω πολύ δουλειά ή όχι θα εξαρτηθεί από τον προπονητή μου. Αυτός θα κρίνει αν θα αγωνισθώ. Η Αρσεναλ έχει καλό σύνολο, αλλά και η δική μας ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο. Πέρυσι στο ίδιο γήπεδο χάσαμε οριακά. Εχουμε εμπειρίες από παιχνίδια αυτού του επιπέδου και θα παλέψουμε» τόνισε ο Βορειοϊρλανδός γκολκίπερ.

Ο προπονητής της Αρσεναλ κ. Αρσέν Βενγκέρ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ομάδα του δεν θα επηρεασθεί από την εντός έδρας ήττα από την Τσέλσι για το πρωτάθλημα Αγγλίας. «Είμαι σίγουρος πως η ομάδα μου θα αντιδράσει σωστά. Είναι σημαντικό πλεονέκτημα ότι έχουμε ήδη μία εκτός έδρας (επί της Μονπελιέ) , αλλά θα πρέπει να είμαστε εξίσου αποτελεσματικοί στην έδρα μας» υπογράμμισε.