Ενδοκυβερνητικές τριβές για τη λίστα Λαγκάρντ

Ενδοκυβερνητική…. αρρυθμία προκαλεί η «περιπλάνηση» της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ. Ήδη, στο κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη υπάρχει προβληματισμός και δυσθυμία όσον αφορά την ατελέσφορη τριετή διαδρομή της λίστας με τα 2000 ονόματα Ελλήνων καταθετών σε…

Ενδοκυβερνητική…. αρρυθμία προκαλεί η «περιπλάνηση» της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ. Ήδη, στο κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη υπάρχει προβληματισμός και δυσθυμία όσον αφορά την ατελέσφορη διετή διαδρομή της λίστας με τα 2000 ονόματα Ελλήνων καταθετών σε τράπεζες της Ελβετίας, που κατέληξε στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα, ύστερα από πολλές… καραμπόλες.

Η ΔΗΜΑΡ επέλεξε να αφήσει σαφείς αιχμές κατά του ΠαΣοΚ για τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης. Κι αυτό μετά την δημόσια παρέμβαση του κ. Ευ. Βενιζέλου, στην οποία, όπως επεσήμαναν από το ηγετικό επιτελείο της ΔΗΜΑΡ, διείδαν προσπάθεια εκ μέρους του «να μεταφέρει, ευσχήμως, ευθύνες της κυβέρνησης ΠαΣοΚ και στους σημερινούς κυβερνητικούς εταίρους».

Μέσω του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της κ. Ν. Τσούκαλη, η ΔΗΜΑΡ τοποθετήθηκε με αρνητικές διατυπώσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά στα περί αδυναμίας διερεύνησης λόγω του ότι η λίστα αφορούσε «μη νόμιμο αρχείο». Το κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη στέλνει μήνυμα δυσαρέσκειας προς το ΠαΣοΚ για τους χειρισμούς του, θεωρεί ότι τέτοια ζητήματα πλήττουν την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και κρίνει αναγκαίο να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση.
Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο που έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ κ. Τσούκαλης: «Με το »μη νόμιμο αρχείο», η Ισπανία εισέπραξε 6 δισ. ευρώ, η Ιταλία 570 εκατομμύρια ευρώ, ενώ 4.200 Γάλλοι προσήλθαν »αυτοβούλως» και τακτοποίησαν τις οικονομικές εκκρεμότητες με τις φορολογικές αρχές.

Στην Ελλάδα της νομιμότητας όχι μόνο δεν εισπράχθηκε ούτε ένα ευρώ, αλλά αναζητείται η λίστα. Οι εξηγήσεις καθίστανται πλέον επιτακτικές».
Επίθεση από το ΚΚΕ για το… κρυφτούλι
Καυστικό, αν και σε διαφορετικό (πολιτικό) μήκος κύματος, είναι το σχόλιο του ΚΚΕ για την περιπλάνηση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ. Μιλά για… κρυφτούλι υποκρισίας γύρω από τη λίστα, απαιτεί διαλεύκανση της υπόθεσης και καλεί το λαό να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει και του τον απομυζούν στο πλαίσιο της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Ο Περισσός θυμίζει πόσο λοιδωρούσαν το ΚΚΕ όταν έλεγε ότι τα 600 δισ. «που έχουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες και οι υπηρέτες τους», στην Ελβετία είναι μόνο ένα μικρό μέρος του πλούτου που έχουν αρπάξει από το λαό. Σύμφωνα με το ΚΚΕ, όλοι αυτοί που το λοιδωρούσαν γι αυτήν την τοποθέτησή του, «τώρα παριστάνουν τους έκπληκτους ή τους τιμητές παίζοντας το κρυφτούλι γύρω από τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ».
Και συμπληρώνει: «Η καπιταλιστική κερδοφορία και η εξαγωγή κεφαλαίων έστω κι αν έγινε τηρώντας τους νόμους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΕΕ είναι επονείδιστη και παράνομη για τους εργαζομένους και έχουν δικαίωμα να μάθουν όλη την αλήθεια και κυρίως να βάλουν τέρμα στις θυσίες και στην εκμετάλλευσή τους».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk