«Ενας λοχίας θα μας σώσει»…

«Ενας λοχίας θα μας σώσει»… | tovima.gr

Τον τελευταίο καιρό διαρκώς ακούγονται συζητήσεις για πραξικόπημα. Συζητήσεις για αυτό που ήταν να γίνει και δεν έγινε,για αυτό που θα γίνει,γι΄αυτό που το έπνιξαν και για κείνο που ελπίζουν στην ελληνική κοινωνία.

Το γεγονός πως κυκλοφορούν λίστες ,που διαρκώς κλιμακώνονται σχετικά με τη διαφθορά πολιτικών ,είναι κάτι που πυκνώνει τις παραπάνω συζητήσεις. Η δύναμη της Χ.Α. στα σώματα ασφαλείας είναι και ανησυχητική, αλλά και συμβάλει να γίνονται συζητήσεις περί επικείμενης δικτατορίας.

Το να μπει ,ξανά,στον ΄΄γύψο΄΄η Ελλάδα θα μας γυρίσει πολλά χρόνια πίσω και θα αμφισβητήσει τα καλά της δημοκρατίας. Όμως ,για να σταματήσουν αυτού του τύπου οι συζητήσεις και η προσμονή από πολλούς για τη διενέργεια πραξικοπήματος χρειάζεται να δοθούν -άμεσες-λύσεις στο μεταναστευτικό ,στην οικονομία και στην εργασία. Όσο δεν καθορίζεται συγκεκριμένο πρόγραμμα για την επίλυσή του μεταναστευτικού τα ρατσιστικά φαινόμενα θα αυξάνονται,οι συρράξεις θα συνεχίζονται και η κοινωνία θα αγγίζει τα όριά της.

Σχετικά με την οικονομία ,όσο η ύφεση θα συνεχίσει νάναι πραγματικότητα και ο Έλληνας να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του,οι ακραίες επιλογές θα προτιμούνται από πολλούς με την ελπίδα της βελτίωσης της οικονομίας και της ορθολογικής διαχείρισης των πόρων. Τέλος ,όσο η μάστιγα της ανεργίας βασανίζει εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες,τόσο αυτοί θα αναζητούν σωτήρες που δεν θα ακολουθούν την πεπατημένη πολιτική διαχείριση,αλλά άλλου τύπου πολιτική, που θάχει στοιχεία ανακατανομής και απασχόλησης με έναν τρόπο και άμεσο,αλλά και πέρα από τις διαδικασίες τις δημοκρατικές που έχουν χρονικές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Το απόφθεγμα του ΄΄ένας λοχίας θα μας σώσει΄΄,μόνο αν επιλυθούν τα παραπάνω θα ξαναγίνει μια γραφική χιουμοριστική έκφραση και δεν θα είναι μια σκέψη σωτηρίας για πολλούς χιλιάδες Έλληνες που βρίσκονται σε απόγνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk