Μαρία Φέκτερ: Στην Ελλάδα θα δοθεί περισσότερος χρόνος

Η αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ αναμένει ότι θα παραχωρηθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, προκειμένου αυτή να εφαρμόσει τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις.

Σε συνέντευξή της προς την εφημερίδα Rheinische Post του Ντίσελντορφ, στοιχεία της οποίας παρουσιάζει η Deutsche Welle η αυστριακή υπουργός παρατηρεί ότι «η Ελλάδα εργάζεται σκληρά» για τη βελτίωση της κατάστασής της.

«Είναι σαφές ότι έχει τη βούληση», λέει χαρακτηριστικά η Μαρία Φέκτερ, προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι η επιστροφή της χώρας στο δρόμο της δημοσιονομικής τάξης και της σταθερής οικονομίας. «Οι πρώτες ενδείξεις προόδου σημειώνονται ήδη και στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, στο πεδίο των εξαγωγών εξαιτίας της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας», επισημαίνει η συντηρητική υπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι «όσο η Ελλάδα επιμένει σε αυτόν τον δρόμο θα έχει το δικαίωμα να γίνεται δέκτης της αλληλεγγύης των χωρών της ευρωζώνης».

Η Μαρία Φέκτερ απορρίπτει το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ζώνη του κοινού νομίσματος. «Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν θα έλυνε το πρόβλημα, αλλά, αντίθετα, θα το επιδείνωνε», καθώς σε αυτή την περίπτωση η χώρα θα χρειαζόταν για περισσότερο χρονικό διάστημα την βοήθεια των ευρωπαίων εταίρων της. «Γεγονός είναι ότι η έξοδος της Ελλάδας θα ήταν ασύγκριτα ακριβότερη από τον δρόμο που διανύουμε τώρα», τόνισε η αυστριακή υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk