Αν και η είδηση ήταν γνωστή από τα μέσα Σεπτεμβρίου, η Αντέλ επιβεβαίωσε το γεγονός ότι έχει γράψει και ερμηνεύσει το μουσικό θέμα της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ «Skyfall».

Η πολυβραβευμένη τραγουδίστρια αρχικά ήταν αβέβαιη για το αν θα αναλάμβανε το project, ωστόσο το τόλμησε σύμφωνα με σχετική ανάρτηση που έγινε στην επίσημη ιστοσελίδα Τζέιμς Μποντ την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου.

«Υπάρχει μεγάλη προβολή και πίεση όταν πρόκειται για τραγούδι του Τζέιμς Μποντ», δήλωσε. «Αλλά έχω ερωτευθεί το σενάριο… Το να γράψω μουσική για ένα φιλμ ήταν πρωτόγνωρο και συναρπαστικό»

Το τραγούδι της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ το έγραψε μαζί με τον Πολ Χεπγουορθ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στο πολυβραβευμένο «Rolling in the deep». Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μουσική επιτυχία Βρετανίδας τραγουδίστριας επί αμερικάνικου εδάφους καθώς ήταν το καλύτερο σε πωλήσεις single στις ΗΠΑ για το 2011 παραμένοντας στην κορυφή του Billboard για επτά εβδομάδες.

Το νέο τραγούδι του «Skyfall» που ηχογραφήθηκε στο στούντιο των Beatles, στην Abbey Road του Λονδίνου μαζί με 77μελή ορχήστρα θα ακούγεται από το επίσημο site της Αντέλ την Παρασκευή 5/10, ώστε να συμπέσει με την 50η επέτειο από την κυκλοφορία του Dr. No, της πρώτης ταινίας για τον Τζέιμς Μποντ. Το track, ωστόσο, είναι διαθέσιμο για διέρρευσε σήμερα Τρίτη 2 Οκτωβρίου στο διαδίκτυο.

Η ταινία που βρίσκει τον Ντανιελ Κρεγκ να υποδύεται για Τρίτη φορά τον θρυλικό πράκτορα 007 «ανοίγει» στη Μεγάλη Βρετανία στις 26 Οκτωβρίου και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στις 9 Νοεμβρίου. Το λαμπερό καστ συμπληρώνουν οι Χαβιέ Μπαρδέμ, Αλμπερτ Φίνεϊ, Ραλφ Φάινς, Ναόμι Χάρις κ.α.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το «Skyfall» είναι η 23η ταινία της σειράς Τζέιμς Μποντ, ενώ η Αντέλ μπαίνει στην λίστα με τους διάσημους συναδέρφους της που έχουν συναντηθεί μουσικά με τον διάσημο πράκτορα. Ανάμεσά τους οι Σίρλεϊ Μπάσεϊ (Diamonds Are Forever), Πολ Μακάρτνεϊ (Live and Let Die), Μαντόνα (Die Another Day), Τζακ Γουάιτ και Αλίσια Κις (Another Way To Die), κ.α.