Με τους Αμπντούν και Φετφατζίδη στην αποστολή αλλά χωρίς τους τραυματίες Τοροσίδη και Παπάζογλου πετάει αύριο (Τρίτη 2/10) ο Ολυμπιακός για το Λονδίνο όπου την Τετάρτη (3/10 – σέντρα στις 21.45) θα αντιμετωπίσει την Αρσεναλ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι απουσίες των δύο παικτών, οι οποίοι έχουν καλύψει σε όλα τα φετινά παιχνίδια το δεξιό άκρο της άμυνας, πονοκεφαλιάζουν τον κ. Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος εκ των πραγμάτων ίσως αναγκαστεί να σπάσει το δίδυμο Μανιάτη, Μοντέστο στη μεσαία γραμμή.

Ο πορτογάλος προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας μετά τον τραυματισμό του Παπάζογλου (εξάρθρωση ώμου) στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο αναγκάστηκε να πάει σε λύσεις τις οποίες δεν είχε ξαναδοκιμάσει. Αρχικά πέρασε τον Μοντέστο δεξιά, αλλά βλέποντας τους Μανιάτη και Γκρέκο να έχουν πρόβλημα στη μεσαία γραμμή, επανέφερε τον Μοντέστο στη μεσαία γραμμή στέλνοντας δεξιά τον Μανιάτη. Στο τελευταίο δεκάλεπτο που ο Μοντέστο αποχώρησε με πρόβλημα στη γάμπα, ο κ. Ζαρντίμ έβαλε στη θέση του τον Σιόβα ο οποίος είχε να παίξει ανασταλτικός μέσος από την εποχή που αγωνιζόταν στην εθνική ομάδα των νέων.

Ο Ολυμπιακός εναντίον του Ατρόμητου είχε καλή ανασταλτική λειτουργία, ωστόσο εναντίον της Αρσεναλ τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά. Η αγγλική ομάδα παρότι ηττήθηκε (2-1) το Σάββατο εντός έδρας από την Τσέλσι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και οι ρυθμοί στους οποίους κινούνται οι επιθετικοί της δεν θυμίζουν σε τίποτα ελληνικό πρωτάθλημα. Ο κ. Ζαρντίμ προβληματίζεται αν θα χρησιμοποιήσει δεξιά στην άμυνα τον Μοντέστο ή αν πρέπει να ρίξει στα βαθιά τον νεοαποκτηθέντα Ντρίσα Ντιακιτέ ο οποίος το Σάββατο ήταν εκτός αποστολής. Στην περίπτωση που επιλέξει να σπάσει το δίδυμο Μανιάτη, Μοντέστο υποψήφιος να αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή είναι ο Σιόβας ο οποίος δεν διακρίνεται όμως για την ταχύτητά του.

Στις σκέψεις του κ. Ζαρντίμ είναι να διατηρήσει δεξιά στη μεσαία γραμμή τον Φουστέρ και να επαναφέρει στην κορυφή της επίθεσης τον Τζιμπούρ εφόσον ο τελευταίος είναι σε θέση να αγωνισθεί. Με δεδομένο ότι επέστρεψε στις προπονήσεις ο Αμπντούν, είναι πολύ πιθανόν να μείνει εκτός ενδεκάδας ο Πορτογάλος Μασάντο, εκτός αν ο προπονητής του Ολυμπιακού επαναλάβει ότι και στον αγώνα με τη γερμανική Σάλκε αφήνοντας εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός μέσος ήταν κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στο Περιστέρι και όπως δήλωσε, ο Ολυμπιακός για να έχει τύχη στο Λονδίνο πρέπει να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα.

«Εναντίον του Ατρόμητου τρέξαμε πολύ, δείξαμε χαρακτήρα και παρότι κατά διαστήματα δεν παίξαμε καλά, η άμυνά μας ήταν σοβαρή. Εχουμε την περυσινή εμπειρία από τους αγώνες με την Αρσεναλ. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να εκμεταλλευθούμε τις λίγες ευκαιρίες που θα μας δοθούν. Για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων θα πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα» υπογράμμισε ο 36χρονος Αργεντινός μέσος των Ερυθρολεύκων.