Κήνσορες και νευρωσικοί

Κήνσορες και νευρωσικοί | tovima.gr

Όσο οι αιτίες της κρίσης γίνονται μέρα με την μέρα περισσότερο ξεκάθαρες, το καταθλιπτικότατο φαινόμενο της απουσίας έστω και σημάτων προειδοποίησης, για τα επερχόμενα, γεννά αδυσώπητα ερωτηματικά. Είναι δυνατόν, πολιτικοί, ακαδημαικοί, ειδικοί επιστήμονες, δημοσιογράφοι, σύμβουλοι και στελέχη πάσης φύσεως,συνδικαλιστικές οργανώσεις,οικονομικοι οργανισμοί και ινστιτούτα και ένας ολόκληρος (σοφός)λαός να απολάμβαναν όλοι τον ύπνο του δικαίου, για τόσα πολλά χρόνια και σήμερα π ου ενέσκηψε η κρίση, να βγαίνουν στα επικοινωνιακά μέσα και πολλάκις να ομιλούν ανερυθρίαστα και με ύφος εκατό καρδιναλίων να τολμούν να επικρίνουν άπαντες και με ιδιαίτερη αυστηρότητα μάλιστα.

Ο Scott Peck σε μια προσπάθεια του να κατηγοριοποιήσει τις ανθρώπινες τάσεις,όσον αφορά την υπευθυνότητα, διακρίνει, δύο κύριες κατηγορίες ανθρώπων. Τους νευρωσικούς,με προεξάρχουσα την τάση να επιρρίπτουν τις ευθύνες στον εαυτό τους κυρίως και τους ψυχωσικούς, που πάντοτε βρίσκουν κάποιον άλλο, έξω από τον εαυτό τους ,για να επιρρίψουν τις ευθύνες τους,για οτιδήποτε συνέβη.

Δεν νομίζω να χρειάζεται κανείς βοήθεια,για να μαντέψει την κυρίαρχη τάση των συμπατριωτών μας, αλλά και τους λόγους για τους οποίους το δένδρο του λαικισμού έχει τόσο ευδοκιμήσει σε αυτόν τον τόπο. Ανέκαθεν κάποιος κακόβουλος σατανικός συνωμότης ήταν η αιτία των δεινών μας. Έφταιγαν οι Τούρκοι και οχι η μακρόχρονη αποδόμηση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Οι Πέρσες και οχι ο Εφιάλτης και οι μηδήσαντες. Οι πλουτοκράτες, οι επτά αδελφές,οι κουμμουνιστές,οι σιωνιστές,η λέσχη Μπίλντεμπεργκ,ο Κίσινγκερ,οι μασσόνοι, και θα μπορούσα να παραθέσω μερικές σελίδες ακόμη,για διαβόητους υπεύθυνους, που άκουσα κατά καιρούς να φέρουν το βάρος της κακοδαιμονίας μας. Και εμείς σαν λαός, δεν φέρουμε, καμία ευθύνη.

Ποιος είναι ο φοροφυγάς, ο διεφθαρμένος , ο αδιάφορος, ο ανεύθυνος, ο ιδιοτελής, που μετέτρεψε στην κυριολεξία, το αμύνεσθαι περι πάτρις, σε πάρτης. Σεμνύνομαι οτι δεν ψήφισα ποτέ κανέναν Παπανδρέου. Όμως η επιλογή του Γιωργάκη, να μας βάλει στο μνημόνιο,ανεξαρτήτως των προθέσεων του, ώστε να μη μπορούν οι πολιτικοί μας να συνεχίσουν τα καταστροφικά τους κανακέματα στον κακοαναθρεμένο λαό μας, μου φαίνεται δώρο εξ ουρανού και μοναδική ευκαιρία.

Το αναφέρω αυτό , διότι με το βιβλίο του κυρίου Ρουμελιώτη, οι αναζητούντες αποδιοπομπαίους τράγους, θα βρουν πολύ λογική την άποψη, ότι για όλα φταίει είς και μοναδικός. Η αλήθεια είναι οτι ολοι μας, είτε με τις πράξεις μας, είτε με τις παραλήψεις μας,οδηγήσαμε αυτή την χώρα,σε αυτό το απερίγραπτο χάλι. Δεν ενοώ το οικονομικό χάλι που με κάποιες θυσίες,τέλος πάντων μπορεί και να διορθωθεί, ενοώ το χάλι της βαθειάς ηθικής αποσάθρωσης και σήψης, που δεν ειναι καθόλου εύκολο να ξεριζωθεί μέσα από την βαθειά άρρωστη πλέον ψυχή του λαού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες