Είμαστε λαός ανάξιος σωστής πολιτικής πληροφόρησης;

Είμαστε λαός ανάξιος σωστής πολιτικής πληροφόρησης; | tovima.gr

Από νεαρό παιδί θυμάμαι τα οδικά μου ταξίδια από την δυτική Ευρώπη στην Ελλάδα μέσω Γιουγκοσλαβίας. Εκτός του τμήματος Ριέκα-Ζάγκρεμπ που ήταν αυτοκινητόδρομος, η υπόλοιπη διαδρομή ήταν λαιμητόμος και ιδίως την νύχτα.

Μετά από την ολονύχτια οδήγηση μ΄έβρισκε το ξημέρωμα λίγα χιλιόμετρα πριν τα Σκόπια. Σ΄αυτή η πόλη ο σιδηροδρομικός σταθμός ήταν η απαραίτητη στάση για δύο διπλούς καφέδες, που θα με ξύπναγαν και θα μου επέτρεπαν να οδηγήσω μέχρι την Θεσσαλονίκη όπου και θα κοιμώμουν.

Θυμάμαι λοιπόν ότι ο ήλιος, πρίν φτάσω στα Σκόπια, μου χτύπαγε το απιστερό μάγουλο ενώ οδηγούσα το σπόρ αμάξι μου και με έκανε να νυστάζω. Θυμάμαι όμως και το τοπίο της περιοχής πρίν τα Σκόπια, που ήταν κάμπος πλατύς, με μία γη που ήταν σκούρα, πιό σκούρα από την δική μας, σχεδόν μαύρη. Και σκεφτόμουν ότι σ΄αυτή τη γή ότι και να φυτέψης θα βγή. Γιατί αυτή η γη είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες για τα φυτά.

Οι ταμπέλες που κατονόμαζαν αυτή τη περιοχή έγραφαν συνεχώς την λέξη: MAKEDONIJA. Ναι ακριβώς έτσι όπως το διαβάζετε. Μόνο που ήμασταν στην Γιουγκοσλαβία. Και θυμάμαι ότι τα χρόνια εκείνα (δεκαετία του 70) κανένα Ελληνικό διάβημα δεν έγινε πρός τον Τίτο για την ονομασία αυτής της περιοχής. Σήμερα όμως γίνεται. Γιατί άραγε; Είναι πολύ απλό.

Στόν κόσμο, όταν πηγαίνουν οι νέοι στις Disco, τραγουδούν και χορεύουν μοντέρνα τραγούδια και διασκεδάζουν. Οι Σκοπιανοί και οι υπόλοιποι δικοί τους όταν πηγαίνουν στις ντόπιες τους Disco τραγουδούν και χορεύουν όχι σε ρυθμούς Madonna κλπ, αλλά τραγουδώντας το γνωστό τους «Η Μακεδονία είναι μία και αδιαίρετη και η πρωτεύουσά της είναι η …Θεσσαλονίκη »

Αυτά τα ντοκυμαντέρ τα έχουμε δεί εδώ στην Δυτική Ευρώπη και καταλαβαίνουμε βέβαια τι ενοούν οι Σκοπιανοί. Η πειρατία Ελληνικών συμβόλων επίσης έχουν τη πεντακάθαρη σημασία τους. Για τούτο το λόγο οι Ελληνικές κυβερνήσεις κάνουν συνεχώς διαβήματα και αρνούνται ονομασίες και σύμβολα. Δεν θα πρέπει όμως οι Ελληνικές κυβερνήσεις να ξεφύγουν λίγο από το επίπεδο της παιδαριώδους βλακίας και να εξηγήσουν καθαρά στον κόσμο τί επιδιώκεται από την σκοπιανή πλευρά;; Δεν νομίζουν ότι ο Ελληνικός λαός είναι επιτέλους ΩΡΙΜΟΣ και μπορεί να κρίνει ;

ΜΙΑ ΖΩΗ ΛΟΙΠΟΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΤΩΝ ΧΑΖΩΝ….

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk