Συνάντηση με Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη ζητά η ΓΣΕΕ

Την πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης τόσο με τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά, όσο και με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση κκ. Ευαγ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη ζητά η ΓΣΕΕ, πριν την λήψη οπουδήποτε νέου μέτρου.

Την πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης τόσο με τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά, όσο και με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση κκ. Ευαγ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη ζητά η ΓΣΕΕ, πριν την λήψη οπουδήποτε νέου μέτρου.
Η διοίκηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης με επιστολές της προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, ζητά να οριστεί άμεσα συνάντηση προκειμένου να διατυπώσει τις απόψεις της για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων.
Η ΓΣΕΕ στην επιστολή της επισημαίνει πως «θα πρέπει να αποκατασταθούν έμπρακτα τα ολέθρια λάθη και επιλογές πολιτικών, που οδήγησαν και συνεχίζουν – δυστυχώς αποδεδειγμένα – να οδηγούν την οικονομία και την κοινωνία σε κατάρρευση».
Ολόκληρη η επιστολή αναφέρει τα εξης:

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ήδη από τις αρχές της θητείας σας τον Ιούλιο του 2012 και στο πλαίσιο του περιεχομένου της διακομματικής κυβερνητικής Προγραμματικής Συμφωνίας, η Γ.Σ.Ε.Ε. έθεσε υπόψη σας τα κρίσιμα και άμεσης προτεραιότητας ζητήματα για τους εργαζόμενους και τους ανέργους της χώρας, με σκοπό να ενεργοποιηθεί χωρίς καμία καθυστέρηση ο θεσμοθετημένος κοινωνικός διάλογος σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.
Η επείγουσα αναγκαιότητα διεξαγωγής εθνικού κοινωνικού διαλόγου, η οποία έχει με όλους τους τόνους διατυπωθεί στην Κυβέρνηση και από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, απεδείχθη από τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. στην ετήσια Έκθεση για την Οικονομία και την Απασχόληση έτους 2012, την οποία εξίσου δεν μας δώσατε τη δυνατότητα, ως είθισται κάθε χρόνο από τον Πρωθυπουργό προ της ΔΕΘ, να σας παρουσιάσουμε.
Ταυτόχρονα, σωρεία νέων νομοθετικών παρεμβάσεων στα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα προωθούνται προς ψήφιση συνεχίζοντας την ίδια τακτική πλήρους αδιαφορίας για τις θέσεις και τις απόψεις της Γ.Σ.Ε.Ε., ουσιαστικά συνεχίζοντας την αδιαφορία για τη φωνή των εργαζομένων και σπέρνοντας σύγχυση και τρόμο στον κόσμο της εργασίας.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Έχοντας πλήρη επίγνωση της ιδιαίτερα κρίσιμης για τη χώρα συγκυρίας, αλλά και την προσδοκία ότι όχι μόνο δεν θα συνεχισθούν, αλλά και θα αποκατασταθούν έμπρακτα τα ολέθρια λάθη και επιλογές πολιτικών, που οδήγησαν και συνεχίζουν – δυστυχώς αποδεδειγμένα – να οδηγούν την οικονομία και την κοινωνία σε κατάρρευση, σας ζητούμε να ορίσετε άμεσα και πριν τη λήψη οποιασδήποτε νομοθετικής πρωτοβουλίας συνάντηση με τη Γ.Σ.Ε.Ε., ώστε να θέσουμε υπόψη σας τις θέσεις μας και τα στοιχεία που τις τεκμηριώνουν.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk