Εμπορική Τράπεζα: 24ωρη απεργία την Τετάρτη

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Τετάρτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της Εμπορικής Τράπεζας, μετά την ανακοίνωση της Credit Agricole ότι επέλεξε την Alpha Bank ως προτιμητέο αγοραστή της θυγατρικής της, στο πλαίσιο του εξελισσόμενου διαγωνισμού πώλησής της.

Εικοσιτετράωρη απεργία για σήμερα Τετάρτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της Εμπορικής Τράπεζας, μετά την ανακοίνωση της Credit Agricole ότι επέλεξε την Alpha Bank ως προτιμητέο αγοραστή της θυγατρικής της, στο πλαίσιο του εξελισσόμενου διαγωνισμού πώλησής της.
Τις επιφυλάξεις της για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών εκφράζει με δική της ανακοίνωση και η ΟΤΟΕ, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε κάθε περίπτωση και η κοινωνική διάσταση, με ιδιαίτερη μέριμνα για την εργασία και τα βασικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων της Εμπορικής Γιώργος Κωνσταντινόπουλος υπογράμμισε σχετικά «η πώληση της Εμπορικής τράπεζας μπήκε στην τελική ευθεία. Οι εργαζόμενοι δεν επιλέγουν τον εργοδότη τους».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το καινούργιο σχήμα που θα προκύψει μετά τη συγχώνευση θέλω να πιστεύω ότι θα πετύχει κάτι που θα είναι προς όφελος και του έλληνα πολίτη».
Κατά τον κ. Κωνσταντινόπουλο, οι εργαζόμενοι θα δουλέψουν για αυτή την επιτυχία αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών συμβάσεων (αμοιβές και συμφωνίες που έχουν γίνει) και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

«Αυτό ζητάμε από την Credit Agricole και αυτό ζητάμε από τον καινούργιο εργοδότη. Είμαστε ανοιχτοί στον καλόπιστο διάλογο και θα δουλέψουμε για αυτό» κατέληξε ο ίδιος.

Οι ενστάσεις της ΟΤΟΕ
«Η κλιμάκωση των αναδιαρθρώσεων στις Τράπεζες με τη μεταβίβαση της Εμπορικής Τράπεζας στην Alpha Bank από την Credit Agricole, δημιουργεί νέα δεδομένα στο Τραπεζικό Τοπίο στην Ελλάδα και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο κεφάλαιο Εργασία, συγκεντρώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της ΟΤΟΕ και των εργαζομένων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση των τραπεζοϋπαλλήλων.
«Η ΟΤΟΕ έχει σοβαρές ενστάσεις στην επιλογή συγκεντροποίησης του Τραπεζικού Συστήματος και θεωρεί, ότι, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε κάθε περίπτωση η κοινωνική διάσταση, με ιδιαίτερη μέριμνα για την Εργασία και τα βασικά δικαιώματα των Εργαζομένων» τονίζει χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενοι στη συγχώνευση Alpha – Εμπορικής, η ΟΤΟΕ αναφέρει ότι «σε μια περίοδο που στη χώρα μας η ανεργία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και η ύφεση της οικονομίας βαθαίνει συνεχώς, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάσταση, αποτελεί θέμα προτεραιότητας στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν μεταξύ της Alpha Bank και της Credit Agricole για τη μεταβίβαση της Εμπορικής Τράπεζας, η εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου κοινωνικού σχεδίου, που θα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk