Απολογισμός Χατζηδάκη για τα…μάτια της τρόικας

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο μηνών από την παρουσίαση του προγράμματος δράσης του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο των εθνικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε τα βήματα που έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο μηνών από την παρουσίαση του προγράμματος δράσης του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο των εθνικών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε τα βήματα που έχουν υλοποιηθεί μέχρι στιγμής.

1. Ορίστηκαν συντονιστές για την υλοποίηση των προτεραιοτήτων σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

2. Ολοκληρώθηκε το νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων και θα παρουσιαστεί μεθαύριο Τετάρτη 3 Οκτωβρίου.

3. Υπεγράφη από την ελληνική πλευρά η σύμβαση με τον ΟΟΣΑ για την αξιοποίηση της «εργαλειοθήκης» του Οργανισμού για τον ανταγωνισμό.

4. Τελείωσε, μετά από πρόσκληση του υπουργείου, η πρώτη φάση της διαδικασίας για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, με την αποστολή των σχετικών επιστολών από επιχειρηματικές και καταναλωτικές οργανώσεις. Το υπουργείο ξεκινά χωρίς καθυστερήσεις την επεξεργασία τους.

5. Τελείωσε η δημόσια διαβούλευση για την αγορανομική νομοθεσία και ανακοινώνονται την ερχόμενη Παρασκευή οι νέοι Κανόνες Διακίνησης / Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.).

6. Εγκρίθηκαν από το ΣτΕ και απεστάλησαν για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τα Προεδρικά Διατάγματα για την αδειοδότηση επαγγελμάτων (υδραυλικοί, τεχνικοί βιομηχανίας, τεχνικοί καυσίμων και ψυκτικοί).

7. Εστάλησαν στο ΣτΕ τα ΠΔ για τους ηλεκτρολόγους και τους πιστοποιημένους επιθεωρητές.

8. Υπεβλήθησαν, την περασμένη Παρασκευή, στην ΕΕ οι προτάσεις για την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ.

9. Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Εθνικού Σχεδίου διευκόλυνσης των εξαγωγών, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ.

10. Εστάλησαν στο ΣτΕ τα ΠΔ για τη λειτουργία της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

11. Ολοκληρώθηκε, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, η κατάρτιση του πλαισίου πολιτικής για την αξιοποίηση και λειτουργία των αεροδρομίων και θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου.

12. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους για την επανεκκίνηση των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων.

13. Εστάλησαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι Υπουργικές Αποφάσεις για τον καθορισμό της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας, όπως προβλέπει η Κοινοτική νομοθεσία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας αποκρατικοποίησης των ΕΛΤΑ.

14. Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το χάρτη συχνοτήτων του ψηφιακού μερίσματος. Ακολουθεί η υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε:
«Θέλουμε το υπουργείο Ανάπτυξης να είναι το υπουργείο των διαρθρωτικών αλλαγών. Το έργο του υπουργείου συνεχίζεται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και στοχοδιαγράμματα που έχουμε θέσει, τόσο για την υλοποίηση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα όσο και για τις διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Η προσπάθεια είναι εθνική, είναι συνεχής και δεν έχουμε ούτε μια ημέρα για χάσιμο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk