Από την Δράμα στην Λαΐδα

Οι 83 ταινίες μικρού μήκους που διαγωνίστηκαν στο εφετινό 35ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, θα προβληθούν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος («Λαΐδα», Ιερά Οδός) από τις 11 ως και τις 17 Οκτωβρίου

Οι 83 ταινίες μικρού μήκους που διαγωνίστηκαν στο εφετινό 35ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, θα προβληθούν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος («Λαΐδα», Ιερά Οδός) από τις 11 ως και τις 17 Οκτωβρίου.
Εκτός όμως από τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού και βέβαια τα βραβεία, θα προβληθεί επίσης και ένα μέρος του αφιερώματος στην Ρουμάνικη Σχολή Κινηματογράφου «L.L.Caragiale» (Βουκουρέστι), καθώς και ένα αφιέρωμα στις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου (EFA), απο τις οποίες κάθε χρόνο προκύπτει το βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας.
Πέρσι η ταινία που απέσπασε την ύψιστη αυτή διάκριση ήταν το «Τhe wholly family» του Τέρι Γκίλιαμ (θα την δείτε στο αφιέρωμα), αφού βέβαια πρώτα βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Δράμας. Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, είναι ένα απο τα 15 φεστιβάλ (μεταξύ τους και αυτά της Βενετίας, του Βερολίνου, του Λοκάρνο, του Σαράγιεβο και του Κορκ) στα οποία η ταινία που βραβεύεται, αποκτά αυτομάτως υποψηφιότητα για το μεγάλο βραβειο της EFA.
Θυμίζουμε ότι παρά την οικονομική κρίση η συμμετοχή -ανεξάρτητων στην πλειονότητά τους- δημιουργών εξέπληξε την εφετινή διοργάνωση της Δράμας αφού υποβλήθηκαν 209 ταινίες και προβλήθηκαν 83.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός