Τα προϊόντα του γνωστά και η ποιότητα του εγγυημένη από χρόνια. Οι παλιοί τον θυμούνται στην Καραγιώργη Σερβίας όπου από το 1959 πουλούσε λαχταριστές πραλίνες, παράξενα ξερά φρούτα, καραμέλες και καρπούς κάθε είδους.

Πρώτα ένα παλιό μικρό μαγαζάκι και μετά ένας καινούργιος μεγαλύτερος χώρος που ευημερεί, σε πείσμα των χαλεπών καιρών και της κατάθλιψης του κέντρου. Πώς αλλιώς, αφού η αφοσιωμένη πελατεία του ήταν και είναι διατεθειμένη να «ταξιδέψει» από κάθε γωνιά του λεκανοπεδίου στο Σύνταγμα για φρέσκα αμύγδαλα του ή το γεμάτο άσπαστο καρύδι του.

Σήμερα τα καλά νέα είναι ότι ο Ματσούκας-Le Chocolat διαθέτει μια ακόμα στέγη, αυτή τη φορά στα βόρεια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Κηφισιά. Σε μια αγορά-γειτονιά που τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει δραματικά καθώς το κλίμα έχουν βαρύνει τα λουκέτα και οι άδειοι χώροι ο Ματσούκας έκανε τη νέα του αρχή πριν λίγους μήνες.

Το καινούργιο μαγαζί στην Κασσαβέτη στήθηκε κατ’ εικόνα και ομοίωση του αθηναϊκού. Μικρός χώρος γεμάτος εκλεκτά προϊόντα. Αποξηραμένα φρούτα κάθε λογής (μέχρι νεκταρίνι και aloe vera έχουν), καρποί από την Ελλάδα και τον κόσμο με τους πιο περίεργους όπως το καπνιστό αμύγδαλο και το σνακ με γεύση σούσι να τραβούν την προσοχή, πραλίνες Βελγίου-μικρά κομψοτεχνήματα, κουφέτα, μαρς μέλοους, παστέλια, μπισκότα, βουτήματα και μια ζηλευτή κάβα.

Όπως καταλαβαίνετε εκεί η επιλογή δεν είναι μια απλή διαδικασία καθώς με το που αντικρίζεις όλα αυτά τα καλούδια, θέλεις λίγο απ’όλα. Για δυο πραγματάκια θα μπεις με δέκα θα φύγεις και θα ξαναγυρίσεις πολύ σύντομα.

Ματσούκας, Κασσαβέτη 6, Κηφισιά, τηλ. 210 8014 605