Κρύα πουτίγκα με σος από σταφύλια

Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα του κέικ
6 φύλλα ζελατίνας
1 λίτρο γάλα, φρέσκο
300 ml κρέμα γάλακτος
300 γρ. ζάχαρη
4 κ.σ. ανθόνερο
Για τη σος
4 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ζάχαρη
500 γρ. σταφύλια, χωρίς κουκούτσια, καλά πλυμένα
4-5 φυλλαράκια αρμπαρόριζας, ψιλοκομμένα
χυμός από 1 λάιμ (μοσχολέμονο)
Εκτέλεση
Πουτίγκα: Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.
Μόλις βράσει το μείγμα, στύβουμε τα φύλλα ζελατίνας, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ανθόνερο στο μείγμα της πουτίγκας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αδειάζουμε την κρέμα σε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ. Μόλις κρυώσει, τη βάζουμε στο ψυγείο και την αφήνουμε όλο το βράδυ να σφίξει.
Σάλτσα: Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μέλι με τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να αφρίσουν.
Προσθέτουμε τα σταφύλια και βράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας και τον χυμό λάιμ, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σος να κρυώσει καλά.
Κατόπιν τη βάζουμε στο ψυγείο σε ένα βάζο ή ένα τάπερ. Σερβίρουμε την πουτίγκα σε φέτες με 2 κουταλιές της σούπας από τη σος με τα σταφύλια.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk