Υλικά για 4 άτομα
300 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε πολύ λεπτές ροδέλες
2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο, ψιλοκομμένο
1 κολοκύθι, περασμένο από το multi
1 καρότο, περασμένο από το multi
1 μεγάλη ντομάτα, πολύ ώριμη, ψιλοκομμένη
2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
¾ από 1 πακέτο κριθαράκι, χοντρό
Για το σερβίρισμα
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
φυλλαράκια βασιλικού
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, ξεσποριασμένη και κομμένη σε καρεδάκια
Εκτέλεση
Σε χαμηλή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με τις πιπεριές και το μείγμα μπαχαρικών ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κολοκύθι και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 4-5 λεπτά.
Σβήνουμε με την ντομάτα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε τον κιμά μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του, για περίπου 30 λεπτά.
Λίγο προτού αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και τον βασιλικό.
Στο μεταξύ, σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Το στραγγίζουμε και το μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Ανακατεύουμε με τον κιμά, πασπαλίζουμε με τη φέτα, τα φυλλαράκια βασιλικού και τα κυβάκια της ντομάτας και σερβίρουμε.
Tip
Μπορούμε να προσθέσουμε στον κιμά 2 κ.σ. κουκουνάρια και μαύρες σταφίδες.