Το μέλλον είναι εδώ!

Οι κατασκευαστές δίνουν πια έμφαση στο design και στην αποδοτικότητα σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος. Εξαιρετική για μία ακόμη χρονιά από πλευράς οργάνωσης και εκθεμάτων, η εφετινή έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας αποτυπώνει την αποφασιστικότητα των κατασκευαστών να προσπεράσουν με έργα τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική ύφεση στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου.

Οι κατασκευαστές δίνουν πια έμφαση στο design και στην αποδοτικότητα σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος.
Εξαιρετική για μία ακόμη χρονιά από πλευράς οργάνωσης και εκθεμάτων, η εφετινή έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας αποτυπώνει την αποφασιστικότητα των κατασκευαστών να προσπεράσουν με έργα τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική ύφεση στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου.
Οι προβλέψεις για την πορεία της τελευταίας το 2013 είναι δυσοίωνες και εκφράζονται κυρίως από τον επικεφαλής του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Αυτοκινητοβιομηχανιών και ισχυρό άνδρα του ομίλου Fiat Sergio Marchionne, ενώ η πλευρά του ομίλου VW – του μεγαλύτερου ευρωπαίου κατασκευαστή αυτοκινήτων – πιθανολογεί κατάρρευση συγκεκριμένων αυτοκινητοβιομηχανιών στον ευρωπαϊκό Νότο λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Πέρα από τη μάχη δηλώσεων στο παρασκήνιο της διοργάνωσης, οι εκθεσιακοί χώροι κατακλύζονται από νέες ιδέες ή νέες υλοποιήσεις γνωστών ιδεών, με έμφαση όχι μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά κυρίως στο design και στην αποδοτικότητα των κινητήρων εσωτερικής καύσης και στον συνδυασμό τους με ηλεκτροκινητήρες. Οι τελευταίοι εξοπλίζουν πλέον αυτόνομα αρκετά μοντέλα που θα περάσουν στην παραγωγή τα επόμενα δύο χρόνια.
Ωστόσο μέλλον χωρίς παρόν δεν υπάρχει, γι’ αυτό και κατασκευαστές όπως η Toyota και η VW σπεύδουν να παρουσιάσουν ταυτόχρονα όλες τις εκδόσεις του νέου Auris αλλά και την έκδοση GTi δίπλα στο πρωτοεμφανιζόμενο Golf VII ώστε να αποκομίσουν το μέγιστο δυνατό όφελος από το πρώτο στάδιο κυκλοφορίας των μοντέλων τους.
Οι γάλλοι κατασκευαστές περιορίζονται στην παρουσίαση ήσσονος εμπορικής σημασίας, στην Ελλάδα, μοντέλων – με εξαίρεση το νέο Renault Clio -, ενώ πέρα από την παρουσία του νέου Ford Mondeo και του ανανεωμένου Fiesta τα φώτα στρέφονται στην πρώτη lifestyle πρόταση της Opel, το αποκλειστικά τρίθυρο Adam.
Η εφετινή έκθεση στο Παρίσι θα ολοκληρωθεί στις 14 Οκτωβρίου ανανεώνοντας το ραντεβού φιλοξενίας όλων των εταιρειών κάτω από την ίδια στέγη για τις 5 Μαρτίου 2013, στην 83η Εκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Autohub
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk