Στίβος: Με ελληνική συμβολή το χρυσό της Ντεφάρ

Ελληνική συμβολή υπήρξε στο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της Μεσερέτ Ντεφάρ στα 5.000 μ. Αυτό αποκαλύφθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών για τη βράβευση της αθλήτριας από την Αιθιοπία που βρίσκεται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα για διακοπές λόγω των συγγενικών δεσμών με Αιθίοπες που διαμένουν στη χώρα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου την προπονητική στήριξη της Ντεφάρ είχε αναλάβει ο προσωπικός φίλος της και ομοσπονδιακός προπονητής κ. Χρήστος Παχρήστος. Οπως ανέφερε ο ίδιος από το βήμα της εκδήλωσης: «Είχα την μεγάλη χαρά και τιμή να σταθώ στο πλευρό της Μέσι, στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από παράκληση του προπονητή και συζύγου της, ο οποίος δε μπορούσε να βρίσκεται στο Λονδίνο εκείνη τη περίοδο. Το προηγούμενο βράδυ της κούρσας η Μέσι ήταν ανήσυχη και αγχωμένη, την βοήθησα να διατηρήσει το ηθικό της σε ψηλά επίπεδα, κάναμε ανάλυση της τακτικής, η οποία εφαρμόστηκε πλήρως και όλα πήγαν κατ’ ευχήν».

Ελληνική συμβολή υπήρξε στο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της Μεσερέτ Ντεφάρ στα 5.000 μ. Αυτό αποκαλύφθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών για τη βράβευση της αθλήτριας από την Αιθιοπία που βρίσκεται στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα για διακοπές λόγω των συγγενικών δεσμών με Αιθίοπες που διαμένουν στη χώρα. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου την προπονητική στήριξη της Ντεφάρ είχε αναλάβει ο προσωπικός φίλος της και ομοσπονδιακός προπονητής κ. Χρήστος Παπαχρήστος. Οπως ανέφερε ο ίδιος από το βήμα της εκδήλωσης: «Είχα την μεγάλη χαρά και τιμή να σταθώ στο πλευρό της Μέσι, στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από παράκληση του προπονητή και συζύγου της, ο οποίος δε μπορούσε να βρίσκεται στο Λονδίνο εκείνη τη περίοδο. Το προηγούμενο βράδυ της κούρσας η Μέσι ήταν ανήσυχη και αγχωμένη, την βοήθησα να διατηρήσει το ηθικό της σε ψηλά επίπεδα, κάναμε ανάλυση της τακτικής, η οποία εφαρμόστηκε πλήρως και όλα πήγαν κατ’ ευχήν».

Κατά την βράβευσή της από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κ. Δημοσθένη Ταμπάκο, η Ντεφάρ, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον ΣΕΟ για την τιμή που της έκανε, ενώ παράλληλα δήλωσε: «Στους Αγώνες του 2004, στη Αθήνα ήμουν πολύ μικρή και κανένας δε περίμενε ότι θα κερδίσω το χρυσό. Μέχρι τότε δεν γνώριζα πολλά πράγματα για την Ελλάδα, αλλά έκτοτε έχει γίνει η δεύτερη πατρίδα μου. Την αγαπώ πάρα πολύ και την επισκέπτομαι κάθε Σεπτέμβριο. Έχω στενούς οικογενειακούς δεσμούς με την Ελλάδα και εύχομαι κάποια στιγμή να μπορέσω να προσφέρω και πιο ενεργά».

Στην τελετή παρέστησαν η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού κυρία Κούλα Γιαννακίδου, ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Μανώλης Κατσιαδάκης, ο Διευθυντής του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων και παλαιός αθλητής μεγάλων αποστάσεων κ. Σπύρος Ανδριόπουλος, η Επίτιμη Πρόξενος της Αιθιοπίας στην Ελλάδα κυρία Αικατερίνη Καλογεροπούλου-Αρμενάκη, η Διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κυρία Ιλεάνα Κλοκώνη, καθώς και έλληνες ολυμπιονίκες που θέλησαν να συγχαρούν από κοντά τη Ντεφάρ, ενώ ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερόνυμου, της απένειμε συμβολικό δώρο, με το οποίο ο Μακαριότατος εξέφρασε κι εκείνος τον θαυμασμό και την εκτίμησή του για τον αγώνα και την στάση της.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk