Βενιζέλος: Να μη γίνει η Ελλάδα εργαστήριο λιτότητας

«Το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος διεξάγεται σε μία εποχή καθοριστική για το μέλλον της Ευρώπης», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι είναι υποχρέωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών «να προτείνουμε μία ολοκληρωμένη πολιτική που δεν περιλαμβάνει μόνο δημοσιονομική σταθερότητα και πειθαρχία αλλά το νέο μοντέλο ανάπτυξης»

«Το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος διεξάγεται σε μία εποχή καθοριστική για το μέλλον της Ευρώπης», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι είναι υποχρέωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών «να προτείνουμε μία ολοκληρωμένη πολιτική που δεν περιλαμβάνει μόνο δημοσιονομική σταθερότητα και πειθαρχία αλλά το νέο μοντέλο ανάπτυξης». Ένα μοντέλο, το οποίο θα προστατεύει την κοινωνική συνοχή και θα προωθεί διεθνώς πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για την παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση γιατί οι αγορές έχουν υπερισχύσει των κρατών και άρα της δημοκρατίας και των πολιτών.

«Ειδικά για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες, που είμαστε σε προγράμματα προσαρμογής έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να μην είμαστε εργαστήριο λιτότητας, αλλά εργαστήριο για αυτό το νέο ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Πριν από το δείπνο των ηγετών των 27 σοσιαλιστικών κομμάτων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επικεφαλής των σοσιαλιστικών κομμάτων του νότου. «Με τον Ιταλό, τον Ισπανό και τον Πορτογάλο συνάδελφο, μοιραζόμαστε κοινά προβλήματα και θέλουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες οι οποίες τείνουν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση», είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς τους λαούς της Ευρώπης, αλλά και υπευθυνότητας γιατί πρέπει να έχουμε πλήρη γνώση των Ευρωπαϊκών συσχετισμών οι οποίοι εξακολουθούν να είναι πάρα πολύ δύσκολοι και πρέπει να τους αλλάξουμε προς το καλύτερο», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk