Ρωσικο δάνειο στην Κύπρο, αλλά μέσω ΕΕ

Η Ρωσία, φαίνεται ότι είπε το «ναι» και θα χορηγήσει δάνειο στην Κύπρο, αλλά βάζει όρους. Το δάνειο διάσωσης προς την Κύπρο θα υπάρξει μόνον ως μέρος μιας συντονισμένης οικονομικής βοήθειας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει το Reuters. Η Λευκωσία ζητεί συνολικά 20 δισ. ευρώ για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών της

Η Ρωσία, φαίνεται ότι είπε το «ναι» και θα χορηγήσει δάνειο στην Κύπρο, αλλά βάζει όρους. Το δάνειο διάσωσης προς την Κύπρο θα υπάρξει μόνον ως μέρος μιας συντονισμένης οικονομικής βοήθειας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει το Reuters. Η Λευκωσία ζητεί συνολικά 20 δισ. ευρώ για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών της.

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών κ. Αντον Σιλουάνοφ δήλωσε πάντως ότι η Μόσχα εξακολουθεί να εξετάζει το αίτημα της Κύπρου για δάνειο 5 δισ. ευρώ, προσθέτοντας ότι η Λευκωσία ζητεί επιπλέον 15 δισ. ευρώ από την ΕΕ μετά το πλήγμα που δέχτηκαν οι κυπριακές τράπεζες από την ελληνική κρίση χρέους.

Την ίδια ώρα άγνωστη παραμένει η ημερομηνία για την άφιξη του κλιμακίου της τρόικας στην Κύπρο για την τελική διαπραγμάτευση, ενώ κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις βρίσκονται σε αναμονή για διαβούλευση και διαμόρφωση κοινών θέσεων.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk