Νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Νέα δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία – πλην ΟΓΑ και ΝΑΤ – δίνει το υπουργείο Εργασίας σε επιχειρήσεις και οφειλέτες, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός κ. Ι. Βρούτσης

Νέα δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία – πλην ΟΓΑ και ΝΑΤ – δίνει το υπουργείο Εργασίας σε επιχειρήσεις και οφειλέτες, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός κ. Ι. Βρούτσης.
Η ρύθμιση αφορά συσσωρευμένες οφειλές μέχρι την 31 Ιουλίου 2012. Οι οφειλέτες θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση με αίτησή τους μέχρι την 31.12.2012. Στην περίπτωση αυτή αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων (πλειστηριασμοί) μέχρι 31.3.2013.
Σύμφωνα με την ρύθμιση παρέχεται έκπτωση 40% επί των προσαυξήσεων σε όσους ενταχθούν στη ρύθμιση, ενώ η έκπτωση αυξάνεται στο 75% εφόσον καταβάλουν την οφειλή τους σε 7 έως 10 δόσεις και κατά 100% εάν την καταβάλουν σε 6 δόσεις.
Οι ευεργετικές διατάξεις της ρύθμισης θα ισχύουν μόνο εφόσον θα καταβάλλονται ανελλιπώς οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από την 1 Αυγούστου και εντεύθεν.
Στην ίδια τροπολογία περιλαμβάνεται διάταξη με την οποία καταργούνται από την 1η Σεπτεμβρίου 2012, οι εργοδοτικές εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (0,75%) και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (0,35%).
Η ετήσια απώλεια εσόδων από την κατάργηση των εργοδοτικών αυτών εισφορών ανέρχεται στα 247.000.000 ευρώ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk