Θ. Μαύρος «Κάνουμε λάθη φιλανθρωπικού ιδρύματος»

Ιδιαίτερα καυστικός για τα λάθη των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που έχουν εγκλωβίσει την ομάδα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Θωμάς Μαύρος. Δεν έκρυψε ωστόσο και την αισιοδοξία του ότι σύντομα η Ενωση θα συνέλθει και θα πάρει τους βαθμούς που απαιτούνται. Ιδού όσα είπε για:

Ιδιαίτερα καυστικός για τα λάθη των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που έχουν εγκλωβίσει την ομάδα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Θωμάς Μαύρος. Δεν έκρυψε ωστόσο και την αισιοδοξία του ότι σύντομα η Ενωση θα συνέλθει και θα πάρει τους βαθμούς που απαιτούνται. Ιδού όσα είπε στον SentraFM για:

Το αν πάνω υπάρχει σκέψη που έμπλεξε:
«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, το ήξερα και εν γνώσει μου μπήκα, αλλά η αγάπη μου γι αυτή την ομάδα με ώθησε να το κάνω. Στα δύσκολα μπαίνουμε. Η αγάπη τα νικάει όλα, η προσπάθεια και με το χρόνο θα έρθουν καλές ημέρες για την ομάδα μας».

Την αναμονή των ιδιοκτησιακών εξελίξεων και το πώς το διαχειρίζεται:
«Περιμένουμε την απάντηση των υποψήφιων επενδυτών. Ευελπιστούμε να είναι θετική γιατί έχουμε ανάγκη από κεφάλαιο. Δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο παρά να περιμένουμε. Εξ όσων γνωρίζω είμαστε σε καλό δρόμο».

Τα πέτρινα χρόνια του παρελθόντος και τα σημερινά:
«Τότε μπορούσα κι έπαιζα, τώρα προσπαθώ να βοηθήσω ψυχολογικά από την εξέδρα. Λέω στους πιτσιρικάδες να τα δίνουν όλα και να διακρίνονται και να μην σκέφτονται το βάρος της μεγάλης φανέλας. Θα αποδώσει καρπούς η προσπάθεια».

Το ένστικτο του για μέλλον της ΑΕΚ:
«Ολες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ιδιοκτησιακά θα βαδίσει προς το καλύτερο. Θα ξεφύγει λίγο από τον βραχνά τον οικονομικό. Θα ηρεμήσει η ομάδα και θα έχει άνοδο. Και κακά τα ψέματα επηρεάζονται οι παίκτες από την κατάσταση. Σίγουρα θα νιώσω ικανοποίηση αν όλα πάνε καλά γιατί μπήκα σε μια τραγική κατάσταση και πιστεύω ότι κάτι προσέφερα μέχρι να έρθουν οι επενδυτές. Νομίζω ότι θα κοιτιέμαι στον καθρέφτη και θα νιώθω χαρά αν όλα τελειώσουν καλώς».

Τους νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ:
«Τίποτα στη ζωή δεν είναι εύκολο. Κι εγώ ξεκίνησα 16 ετών στον Πανιώνιο, ήμουν ψαρωμένος. Το μυστικό είναι η φλόγα της διάκρισης. Ηθελα κι εγώ να διακριθώ με τα ιερά τέρατα, όπως ο Χάιτας κι ο Δέδες. Κοιτούσα το ρολόι κι έλεγα πότε θα πάει η ώρα 3:00 να βγω στο γήπεδο και να παίξω; Θυμάμαι ένα άλλο περιστατικό στη Βέροια το ’85 που το ματς πήγαινε στο φινάλε, κερδίζαμε 2-0 κι ο συμπαίκτης μου παράτησε τη φάση! Ετρεξα από το ένα κόρνερ στο άλλο να του φωνάξω επειδή την άφησε!
Το μυστικό είναι η φλόγα της διάκρισης. Οταν ήμουν πιτσιρικάς έπρεπε να τρέξω παραπάνω, να κερδίσω μια παραπάνω μπάλα. Είναι μεγάλη ευκαιρία, τύχη και τιμή γι αυτούς. Αυτό προσπαθώ να περάσω στα παιδιά. Να μπουν με χαρά, να κερδίσουν και να πάρουν τα πάνω τους. Όχι φόβος, μόνο χαρά. Να είναι αδέρφια μέσα στο γήπεδο. Μόνο έτσι η ΑΕΚ θα μπορέσει να συνευδάσει καλή εικόνα κι αποτελέσματα».

Το γεγονός ότι εκείνος είχε σπουδαίους παίκτες στο πλευρό του όταν ξεκίνησε ενώ οι πιτσιρικάδες της ΑΕΚ όχι:
«Σίγουρα η θέση τους είναι πιο δύσκολη. Αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω. Είναι μεγάλη υπόθεση να αφήσουν κάποια πράγματα από τη ζωή τους. Οι φίλοι μου κάνανε μπάνιο και φλερτ τον Αύγουστο κι εγώ έκανα προπονήσεις. Δεν θα θυσιάσουν και τίποτα σοβαρό αν γίνουν κάποια στιγμή μεγάλοι παίκτες. Οποιοσδήποτε ΑΕΚτζής είναι έτοιμος να τους κάνει σύνθημα στα χείλη του. Είναι ένα τίποτα σ’ αυτό που θα πάρουν ό,τι στερηθούν τώρα. Στην προπόνηση πρέπει να διορθώνουν τα λάθη τους και σε κάθε ματς να κάνουν ένα λιγότερο.
Από την πρώτη ημέρα που μπήκα στην ομάδα, έλεγα μακάρι να υπήρχαν έμπειροι παίκτες. Εγώ πήρα τον Λύμπε και του είπα μπορείς να προσφέρεις ένα χρόνο ακόμα στην ομάδα. Δεν μπορέσαμε να τον πείσουμε όμως. Δεν τα καταφέραμε. Αυτή είναι η κατάσταση. Θέλουμε περισσότερη δουλειά, στον ψυχολογικό τομέα ειδικά, ο προπονητής να συμβάλει στην διόρθωση των λαθών και τα παιδιά να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Με αυτήν την νοοτροπία πρέπει να προχωρήσουμε».

Το αν γίνεται αυστηρός κριτής συγκρίνοντάς τους με τον ίδιο:
«Δεν είναι ίδιο το πνεύμα του σημερινού ποδοσφαίρου σε σχέση με τότε. Σήμερα όλα τα παιδιά πορεύονται με τη λογική του τι μπορεί να κάνει ο καθένας. Αλλά το πάθος, το τρέξιμο, το να προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους, να δίνουν τα πάντα, το απαιτώ συνολικά. Κι εγώ και όλη η ΑΕΚ. Ξέρουμε τι ζητάμε και το ζητάμε με ήπιο τρόπο χωρίς να τους σοκάρουμε. Θέλουμε να τους το βγάλουμε γιατί το έχουν. Εχουν ταλέντο τα παιδιά. Μου έρχεται να μπω στο γήπεδο πολλές φορές, με πιάνει τρέλα! Βλέπω την βαθμολογία και τρελαίνομαι. Τα λάθη μας είναι λάθη φιλανθρωπικού ιδρύματος! Μέσα σ’ όλα, την απειρία, τα προβλήματα, έχουμε και την ατυχία το κάθε λάθος να πληρώνεται με γκολ. Μπορώ όμως να κοντρολάρω τον εαυτό μου κι όταν μιλάω, μιλάω στο πνεύμα των ημερών».

Το αν εμπιστεύεται τον Βλάχο:
«Πιστεύω ότι ο Βαγγέλης κάνει πολύ σωστά τη δουλειά του. Πάντα η ΑΕΚ διακρινόταν για τα χαφ και τους επιθετικούς της. Εγώ σαν θεατής αν βλέπω την ΑΕΚ να αμύνεται θα πω ότι είναι ομαδούλα. Δεν μ’ αρέσει αυτό το ποδόσφαιρο. Καλά κάνει ο Βαγγέλης και επιμένει στο να παίζουμε κυριαρχικά.
Εγώ θέλω να παίξει ακόμα πιο επιθετικά η ομάδα για να βάζει στο μέλλον και τρία και τέσσερα γκολ. Αν κάποιος τσακώνεται με κάποιον και συνέχεια τρώει μπουνιές, θα φάει και μία στο τέλος που θα τον ρίξει κάτω. Πρέπει τα παιδιά να αποκτήσουν θάρρος και να προπονηθούν ακόμα περισσότερο. Θα δείτε τι ωραία ομάδα θα γίνει η ΑΕΚ. Θέλει επιμονή, υπομονή και πολλή δουλειά».

Το αν μια νίκη θα γυρίσει τον διακόπτη:
«Μια νίκη θα μας κάνει πολύ καλό. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κάθε Κυριακή. Απλά θα είναι μία ένεση ηθικού για όλους μας. Να το χαρείς την Κυριακή το βράδυ κι από Δευτέρα πάλι δουλειά. Το πετάς και συνεχίζεις. Απαιτείται δουλειά. Εχουν χαθεί ταλέντα γιατί δεν είχαν την φλόγα. Πρέπει να θες κι άλλο. Το μυστικό είναι η προπόνηση. Παραπάνω προπόνηση. Κι εγώ στην αρχή δυσκολεύτηκα. Αλλά δεν μπορείς να τα παρατήσεις. Πρέπει να περάσεις την Σκύλα και την Χάρυβδη και μετά θα σου βγει. Και θέλει και καλή ζωή, αλλιώς δεν κάνεις τίποτα».

Την ξαφνική είσοδο των πιτσιρικάδων στις ελληνικές ομάδες:
«Επρεπε να έχει γίνει εδώ και 20 χρόνια. Δεν υπάρχει ο έλληνας ποδοσφαιριστής πρότυπο. Εγώ έλεγα να γίνω ο Θανάσης Σαραβάκος, ο Δέδες. Οι περισσότεροι ξένοι ήρθαν είδαν κι απήλθαν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ξεκινάει από το σημείο μηδέν. Εκτός από τον Ολυμπιακό και λίγο τον Παναθηναϊκό που έχουν μπάτζετ, οι άλλοι ξεκινούν με ελληνόπουλα και νομίζω σε 2-3 χρόνια θα δουν αποτελέσματα. Ο κόσμος της ΑΕΚ βλέπει υγεία».

Τους λόγους που απομάκρυνε τον Τσιάρτα:
«Δεν θέλω να του χρεώσω κάτι. Εγώ τον έφερα, μπήκε κι αυτός όπως κι εγώ χωρίς συμβόλαιο, χωρίς αμοιβή. Ο Βασίλης ήταν ο πιο ικανός γι’ αυτή τη θέση και γι’ αυτό ανέλαβε αυτό το κομμάτι. Αλλά σε κάποια θέματα εγώ έβλεπα άσπρο, ενώ εκείνος μαύρο. Το είδα μία, το είδα δύο και δεν μπορούσαμε και οι δυο να συνεχίσουμε. Εγώ ήμουν πρόεδρος κι έπρεπε να πάρω την απόφαση.
Δεν ήταν διαλλακτικός, επέμενε σε κάποια πράγματα και αυτό δεν πήγαινε άλλο. Δεν μπορώ εγώ να λέω κάτω, εσύ να λες το άλλο και να επιμένεις. Κι έτσι τον ευχαρίστησα και χώρισαν οι δρόμοι μας. Του έλεγα, Βασίλη να μένεις στο τετράγωνο των αρμοδιοτήτων σου γιατί δεν μπορώ να σε βλέπω να βγαίνεις έξω από αυτό. Τον είχα ενημερώσει εδώ κι ένα μήνα».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk