Συνάντηση Κ. Μουσουρούλη με τον πρέσβη της Τουρκίας

Μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στο Φαρμακονήσι επέστησε στον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα κ. Κερίμ Ουράς ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωστής Μουσουρούλης κατά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη στο υπουργείο

Μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στο Φαρμακονήσι επέστησε στον Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα κ. Κερίμ Ουράς ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Κωστής Μουσουρούλης κατά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη στο υπουργείο.

O κ. Μουσουρούλης τόνισε ότι παρόμοιες ενέργειες ενέχουν τον κίνδυνο ατυχήματος, επιβαρύνουν το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών και δεν συμβάλλουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Κατά τη συνάντηση ο υπουργός έθεσε, στον πρέσβη και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης «με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα αυτό, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις στη Συρία δημιουργούν κλίμα ανησυχίας για την ενδεχόμενη πρόκληση μείζονος ανθρωπιστικής κρίσης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Ακόμη συμφωνήθηκε ότι απαιτείται εντατικοποίηση των προσπαθειών και της Τουρκίας, τόσο στα παράλια όσο και στα θαλάσσια σύνορα, λόγω της σημαντικής αύξησης των ροών παράνομης μετανάστευσης από το έδαφος της.

Επιπλέον κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «θέματα που αφορούν στην συνεργασία των δύο χωρών στον θαλάσσιο τουρισμό, στην αμοιβαιότητα στα λιμενικά τέλη καθώς στην προσπάθεια δημιουργίας υγιούς και ισόρροπου ανταγωνισμού στο πλαίσιο των εκατέρωθεν βραχέων διεθνών πλόων».

Στη συνάντηση μετείχε και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος κ. Δ. Μπαντιάς.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk