Γ. Μιχελογιαννάκης: «Όχι κύριοι δεν άλλαξα εγώ άλλοι άλλαξαν»

Ανοιχτή επιστολή – απάντηση έστειλε σήμερα Πέμπτη ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Ι. Μιχελογιαννάκης στον Γιάννη Πρετεντέρη, στον Οικονόμου και σε όλα τα μέλη της Δημοκρατικής Αριστεράς διαφωνώντας στα μέτρα που συμφώνησαν οι τρεις αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά

Η επιστολή

«Ο κύριος Πρετεντέρης πρώτη φορά, με το άρθρο του «ωραίο μου πλυντήριο» στην Εφημερίδα τα Νέα, με κατηγόρησε ότι ψήφισα τα δύο μνημόνια και του απάντησα με επιστολή ότι αδίκως κατηγορήθηκα ότι δήθεν ξεπλένομαι διότι δεν έχω ψηφίσει ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο μνημόνιο. Χθες για δεύτερη φορά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega και ενώ είχα δώσει συνέντευξη πλήρως αιτιολογημένη για τις θέσεις που τόσο καιρό υποστηρίζω, διάλεξε την λέξη καλάζνικοφ, κατηγορώντας με ότι δήθεν βάζω μπουρλότο στην Δημοκρατία, το οποίο θεωρώ απαράδεκτο λόγο της ιστορίας μου. Για τρίτη φορά με απαξίωσε λέγοντας με «ο δήθεν» κάνοντας τρεις φορές λάθος το όνομα μου. Δεν σεβάστηκε ότι διαγράφηκα από το ΠΑΣΟΚ για τα ίδια που υποστηρίζω σήμερα και ότι κατέβηκα με την κίνηση των τεσσάρων ανεξάρτητων (Αμοιρίδης, Θεοδωρίδης, Παπαμανώλης, Μιχελογιαννάκης) συνεργαζόμενος με την ΔΗΜ.ΑΡ και ο νομός Ηρακλείου με τίμησε εκλέγοντας με πρώτο σε ψήφους πανελλαδικά με την ΔΗΜ.ΑΡ. Σίγουρα με ξέρουν περισσότερο στο Ηράκλειο από εκείνον.

Το αυτό σκηνικό δυστυχώς επαναλήφτηκε με τον κύριο Οικονόμου στην πρωινή του εκπομπή στο Σκαϊ, που απαξιωτικά είπε ότι χρειάζομαι βοήθεια (γιατρός είμαι κ. Οικονόμου και θα γνώριζα αν χρειάζομαι ή όχι) και μάλιστα στο τέλος του ρεπορτάζ του, διατύπωσε το ίδιο με εμένα, ότι δηλαδή η εφαρμογή των μέτρων θα φέρει το απόλυτο χάος. Και ερωτώ πια είναι η διαφορά μεταξύ του απόλυτου χάους και της λέξης καλάζνικοφ.

Όσο αφορά το κόμμα μου, υπενθυμίζω πρώτον, την προγραμματική συμφωνία.

1. «Έτσι, ο τελικός δημοσιονομικός στόχος μπορεί να επιτευχθεί χωρίς επί πλέον περικοπή μισθών και συντάξεων ή του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, αλλά με την περιστολή της σπατάλης και την στοχευμένη καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας, καθώς και μέσα από τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις του κράτους και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
2. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας για ένα ακόμα χρόνο (1+1) από κοινοτικούς πόρους.
3. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας και σε μη μισθωτούς (αυτο-απασχολούμενους, επιτηδευματίες κλπ.) που έχασαν τις δουλειές τους, εφ’ όσον πληρούν εισοδηματικά κριτήρια (επίσης από κοινοτικούς πόρους).
4. Σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου στους ευρωπαϊκούς μέσους όρους στα πλαίσια του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος με κριτήρια κοινωνικής δικαιοσύνης, ιδιαίτερα για τους μισθωτούς (συμπεριλαμβανομένων και των συμβάσεων έργου που υποκρύπτουν συμβάσεις εργασίας) και τους συνταξιούχους.
5. Αποκατάσταση αδικιών (χαμηλοσυνταξιούχοι, πολυτεκνικά επιδόματα κλπ.) με άμεσα δημοσιονομικά ισοδύναμα.
6. Όχι απολύσεις στο δημόσιο.
7. Γενική επιδίωξη, όχι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι άλλοι φόροι
8. Αγροτική Τράπεζα Επανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανσή της. Διαφύλαξη του χαρτοφυλακίου υποθηκών αγροτικής γης.»

Υπενθυμίζω δεύτερον, την συνέντευξη του Δημήτρη Χατζησωκράτη στο στην Χρ. Κοραή, Realnews, στις 12/08/2012.
«Επειδή, οργιάζουν τα σενάρια και η μετρολογία, θεωρώ υποχρέωσή μας πλέον να αναδείξουμε βασικά σημεία τα οποία επιμένουμε ότι δεν πρέπει να ξεπεραστούν. Εξηγούμαι: η αύξηση από τα 65 στα 67 του ορίου συνταξιοδότησης, οι περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ, η μείωση του ΕΚΑΣ, οι μειώσεις στις συντάξεις από 1400 ευρώ και κάτω, η μείωση των δώρων των δημοσίων υπαλλήλων, η κατάργηση ειδικής παροχής μητρότητας, η αύξηση κατά 20% των εισιτηρίων στους συγκοινωνιακούς φορείς. Και βεβαίως η καταφυγή με οποιονδήποτε τρόπο στην εφεδρεία, που εντελώς ξαφνικά, προέκυψε τη βδομάδα αυτή.»

Υπενθυμίζω τρίτον, το άρθρο Ασημίνας Ξηροτύρη στις 20 Αυγούστου 2012 στον Αγγελιοφόρο της Κυριακής με τίτλο «Σταθερός, προοδευτικός και εγγυητικός θα είναι ο ρόλος της ΔΗΜΑΡ για την υπέρβαση της κρίσης, με την οικονομία ζωντανή κοινωνία όρθια»
«Αναδεικνύουμε ότι τα βασικά σημεία τα οποία δεν πρέπει να ξεπεραστούν από τα μέτρα είναι π.χ. η αύξηση από τα 65 στα 67 του ορίου συνταξιοδότησης, οι περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ, η μείωση του ΕΚΑΣ, οι μειώσεις στις συντάξεις από 1400 ευρώ και κάτω, η μείωση των δώρων των δημοσίων υπαλλήλων, η κατάργηση ειδικής παροχής μητρότητας, η αύξηση κατά 20% των εισιτηρίων στους συγκοινωνιακούς φορείς και αι βεβαίως η καταφυγή με οποιονδήποτε τρόπο στην εφεδρεία.»

Δυστυχώς σήμερα ακούγεται ότι έκλεισαν :
1. κατάργηση δώρων δημοσίων υπαλλήλων
2. Κατάργηση δώρων κυρίων και επικουρικών συντάξεων.
3. Αύξηση χρόνου συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67.
4. Μείωση στα ειδικά μισθολόγια 6% στους στρατιωτικούς.
5. Εφεδρεία, δηλαδή απόλυση.
6. Ελάττωση φαρμακευτικής δαπάνης.
7. Μείωση προνοιακών επιδομάτων.
8. Κατάργηση τους ΕΚΑΣ σε όσους είναι κάτω των 64ρων ετών .
9. Κατάργηση επιδόματος νεφροπαθών .
10. Αύξηση εισιτηρίων κατά 25%.
11. Φορολόγηση αγροτών.
12. Κατάργηση εποχικών επιδομάτων.
13. Ψαλίδισμα αυτοτελών πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης .
14. Ελάττωση επενδυτικών πόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση .

Από τα παραπάνω φαίνεται :
1. Καμία κόκκινη γραμμή του προγράμματος και της προγραμματικής συμφωνία δεν σεβάστηκαν.
2. Το πρώτο πακέτο ισοδυνάμων του Φώτη Κουβέλη 4 δις δεν εισακούστηκε.
3. Το δεύτερο πακέτο ισοδυνάμων Κουβέλη 2,5 δις πάλι δεν εισακούστηκε.
4. Απαξίωση της ρήτρας ισοδυνάμων και μάλιστα αντικατάσταση της με ποινική ρήτρα, δηλαδή λύτρα .
5. Ο Πραξικοπηματικός τρόπος που κατεβαίνουν στην βουλή με ένα άρθρο που λυγίζει και εκβιάζει τον βουλευτή0.

Κύριε Πρετέντερη, κύριε Οικονόμου, σεβαστά μέλη της ΔΗΜ.ΑΡ.
Εγώ απειλώ την δημοκρατία ;
Εγώ χρειάζομαι βοήθεια ;
Εγώ είμαι ασυνεπής με το πρόγραμμα που εκλέχτηκα και με την απαίτηση μου να εφαρμοστή η προγραμματική συμφωνία ;

Όχι κύριοι δεν άλλαξα εγώ άλλοι άλλαξαν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk