Δυσφορία Κακλαμάνη για τη στάση Στουρνάρα έναντι του Κοινοβουλίου

«Το Κοινοβούλιο δέχεται, καθημερινώς, απαξιωτικά πλήγματα και περιφρονητική αντιμετώπιση απ’ την κυβέρνηση» είπε Απόστολος Κακλαμάνης, αναπτύσσοντας ερώτησή του σχετικά με τα δημοσιεύματα περί ελέγχου πολιτικών προσώπων από το ΣΔΟΕ και αποκαλύπτοντας την έντονη δυσφορία του για τη στάση του Γιάννη Στουρνάρα ως προς τη στάση του στη Βουλή.

«Το Κοινοβούλιο δέχεται, καθημερινώς, απαξιωτικά πλήγματα και περιφρονητική αντιμετώπιση απ’ την κυβέρνηση» είπε ο Απόστολος Κακλαμάνης, αναπτύσσοντας ερώτησή του σχετικά με τα δημοσιεύματα περί ελέγχου πολιτικών προσώπων από το ΣΔΟΕ και αποκαλύπτοντας την έντονη δυσφορία του για τη στάση του Γιάννη Στουρνάρα ως προς τη στάση του στη Βουλή.

«Ποιοι είναι αυτοί οι υπουργοί που απαξιούν να έρθουν στη Βουλή; Τι σημαίνει ο κ. Στουρνάρας; Θεωρεί πως έχει να κάνει με τραπεζίτες; Από τις 17 ερωτήσεις που του κατατέθηκαν μέχρι σήμερα, αρνήθηκε να απαντήσει στις 12. Ερχεται μόνον με ένα πακέτο μέτρων και δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ποια εμπιστοσύνη πρέπει να έχει ο οποιοσδήποτε βουλευτής σε πρόσωπα που φέρονται με τόση επιπολαιότητα…» σχολίασε ειδικότερα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ο οποίος απεύθυνε το ερώτημά του στον υπουργό Οικονομικών, έχοντας διαπιστώσει, αντί αυτού, την παρουσία του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη.

«Πώς είναι δυνατόν να διαβάζω πως εν ενεργεία βουλευτές απασχολούν το περίφημο ΣΔΟΕ των διαρροών, της λασπολογίας και του μηδενικού έργου (γιατί και η έρευνα για τους δύο υπουργούς που έχουν καταδικαστεί ξεκίνησε από την Επιτροπή «Πόθεν Εσχες» της Βουλής) και ο κύριος υπουργός να αφήνει τη λάσπη να κυκλοφορεί;»
κατέληξε ο κ. Κακλαμάνης.

Ο ίδιος επίσης χαρακτήρισε «υπηρεσιακό» τον παριστάμενο υφυπουργό Οικονομικών ο οποίος έσπευσε να απαντήσει:
«Δεν είμαι υπηρεσιακός παράγων, αλλά υφυπουργός που έχω διοριστεί νόμιμα και εκπροσωπώ νόμιμα την κυβέρνηση» είπε ο κ. Μαυραγάνης ενώ επί της ουσίας δήλωσε: «Οποιαδήποτε έρευνα του ΣΔΟΕ αφορούσε πολιτικά πρόσωπα έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και όταν υπάρξει πόρισμα, θα διαβιβαστεί και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής».

Επιπλέον, ο υφυπουργός Οικονομικών υπενθύμισε: «Οταν το ΣΔΟΕ διεξάγει έρευνα, δεν σημαίνει πως ο ελεγχόμενος είναι φοροφυγάς. Ως προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, θα αντιμετωπίσω, ωστόσο, ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της Επιτροπής που αξιολογεί τις καταγγελίες προς το ΣΔΟΕ (αν λειτουργεί όπως πρέπει), τον χρόνο ολοκλήρωσης της κάθε έρευνας (γιατί δεν μπορεί να σέρνεται στο χρόνο) και το πώς γίνονται όλες αυτές οι διαρροές. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το θέμα, γιατί οι πληροφορίες γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και αποσταθεροποιούν το πολιτικό σύστημα και επιτέλους πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στο νοσηρό κλίμα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk