Κόμματα προς ΣΔΟΕ: «Δώστε ονόματα, όχι σκιές»

Να παραδώσει το ΣΔΟΕ, στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, τα στοιχεία που αφορούν σε υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, ζήτησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων

Να παραδώσει το ΣΔΟΕ, στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, τα στοιχεία που αφορούν σε υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, ζήτησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων.

Αιχμηρή εμφανίστηκε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, με αφορμή το θέμα που έχει ανακύψει για τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Το ΣΔΟΕ -είπε η κ. Βούλτεψη- οφείλει να κάνει τη δουλειά του, να πιάσει τους μεγαλοφοροφυγάδες και «να αφήσει τα κουτσομπολιά και τις διαρροές, διότι έτσι εξελίσσεται σε ρουφιανομάγαζο».

«Το ΣΔΟΕ αυτή τη στιγμή θα στείλει όχι πόρισμα, αλλά κάποιους ελέγχους στην εισαγγελία. Δεν προκύπτει τίποτα, γιατί στο ΣΔΟΕ υπάρχουν στελέχη που κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Στο μεταξύ, όμως, το καρφί βγήκε, αλλά η τρύπα έμεινε. Εμπλέκεται ο Πρόεδρος της Βουλής και τι γίνεται με το Κοινοβούλιο – είναι 32 και 42 και 52 οι υποθέσεις – και οι πραγματικοί κλέφτες, που δεν είναι μέσα σ’ αυτή την αίθουσα, τρίβουν τα χέρια τους», πρόσθεσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ.

Η κ. Βούλτεψη συνέχισε δε λέγοντας πως το ΣΔΟΕ έχει από καιρό εξελιχθεί σε κέντρο συκοφαντίας και διαρροών το οποίο μαζεύει στοιχεία και ουσιαστικά αυτή τη στιγμή εκεί υπάρχει ένα εξωκοινοβουλευτικό κέντρο.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης επικαλέστηκε το νόμο 4065 του 2012 για να πει πως το ΣΔΟΕ έχει υποχρέωση να παραδώσει τα στοιχεία στην Επιτροπή της Βουλής, αλλιώς «ο κ. Στασινόπουλος παρανομεί».

Ο κ. Δ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε επίσης γρήγορη δικαστική εκκαθάριση και όχι οι υποθέσεις να σαπίζουν στα συρτάρια για χρόνια και να μην βγαίνει τίποτα και πρόσθεσε πως απαιτείται και οι εμπλεκόμενοι να διευκολύνουν, παραιτούμενοι από την υπερπροστασία που τους παρέχει το Σύνταγμα.

Αναφερόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής είπε πως η συμβιβαστική λύση που επελέγη (αποχή από τα καθήκοντα του) δεν μπορεί να πάει μακριά γιατί δημιουργεί εμπλοκές και αντιφάσεις δυσεπίλυτες για την λειτουργία του πολιτεύματος και της Βουλής.

Νωρίτερα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου έθεσε το θέμα, ζητώντας άμεση δημοσιοποίηση των στοιχείων του φακέλου, που αφορά σε πολιτικά πρόσωπα, προεξάρχοντος του προέδρου της Βουλής, τονίζοντας ότι «η Δημοκρατία απαιτεί να μην υπάρχουν σκιές».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk